Vreugde bij Hoogstraten na eerste doelpunt van Defossez. 

Vreugde bij Hoogstraten na eerste doelpunt van Defossez. © Kms

T1 Frank Belmans gunt drie jonkies eerste basisplaats van het seizoen bij Hoogstraten: “Dit was de ideale match om die gasten te brengen”

Ook een titelroes en een rist afwezigen heeft Hoogstraten niet kunnen stoppen. De piepjonge Rooikens gingen met 1-3 winnen bij Londerzeel. “Het was de ideale match om die gasten te brengen”, reageerde T1 Frank Belmans.

Steven Rosiers

Belmans moest naast Naqqadi, Tilburgs, Meeuwis en Budts ook Kuijlaars missen. Zo kwamen Simons, Bastiaensen en De Fré voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. “We wisten dat Londerzeel veel volk moest missen”, aldus Belmans. “Heel hun voorlinie ontbrak en het was belangrijk om op voorsprong te komen. Die snelle 0-1 was ideaal, maar daarna moesten wij een strafschop krijgen en kreeg Londerzeel er één cadeau. Dat waren cruciale fases en gelukkig scoorden we de 1-2. De warmte speelde veel spelers parten en daarom was het belangrijk om na de rust te consolideren. Dat is gelukt en die 1-3 was een heel toffe apotheose. Het was de ideale match om die jonge gasten te brengen en sommigen hebben hun debuut nog mooier kunnen maken met een doelpunt. Ook chapeau aan de routiniers die die jongens erdoor hebben getrokken. Dat typeert de groep toch weer.”

Doelman Senne De Fré, die volgend jaar naar Turnhout trekt, kreeg zo de afscheidsmatch waarop hij had gehoopt en Chris Espeso-Nunez nam bij gelegenheid plaats op de bank. Met een knappe save op een afstandsschot van Meseure voorkwam De Fré de 2-2. “Het was de bedoeling om in schoonheid af te sluiten en daarom was ik blij met deze match. We hadden het pas zondag beslist, samen met de coach, de keeperstrainer en de eerste doelman. Als je die match dan kan winnen, dan is dat heel tof. Het was een leuke wedstrijd om te keepen.”

De 18-jarige Nick Bastiaensen woog als diepe spits op de verdediging en kwam twee keer dicht bij een treffer, maar scoren lukte niet. “Ik had donderdag nog negentig minuten gespeeld met de beloften en wist pas enkele uren voor de match dat ik ging starten. In de tweede helft begon de vermoeidheid wat te spelen, maar ik ben zeker tevreden. Ik heb twee kansen gehad, maar dan merk je toch dat het hier andere doelmannen zijn dan bij de beloften. Toch is het als jonge gast zalig om zulke matchen te mogen spelen.”

Ian Simons, net als Bastiaensen pas 18, maakte zijn competitiedebuut op het middenveld. “Vanaf mijn tien jaar speel ik al bij Hoogstraten. Normaal ben ik een spits of een tien, dus ik stond iets lager. Ik was dicht bij een goal, maar ik kon net niet aan de bal en de fut ontbrak toen al een beetje. Toch zal ik deze eerste basisplaats nooit vergeten, zeker niet in zo’n sterke ploeg.”

19-jarige Robbe Aerts scoort één minuut na ongepland debuut: “Eigenlijk moest ik werken”

De pas 19 geworden Robbe Aerts schreef het mooiste verhaal van de namiddag. Doordat Nick Kuijlaars zondagochtend ziek afmeldde, werd Aerts in extremis opgetrommeld voor een plek op de bank. Twee minuten voor tijd maakte hij zijn competitiedebuut voor Hoogstraten en één minuut later zijn eerste doelpunt. De ontlading was heel groot en de voltallige ploeg kwam naar Aerts gesprint om te delen in de vreugde.

“De coach had me pas om acht uur ’s morgens gebeld omdat Kuijlaars ziek was”, sprak Aerts. “Eigenlijk moest ik werken, want ik sta achter de bar in Het Lozenhof in Rijkevorsel. Gelukkig hadden ze begrip voor de situatie en gingen ze een oplossing zoeken. Als je dan meteen kan scoren, dan is dat heel mooi. Op zulke momenten is het belangrijk om rustig te blijven en ik had gezien dat de doelman zijn benen open waren. Ik kon de bal er rustig tussen leggen. Dat was een schitterend moment, zeker omdat ik als sinds mijn tien jaar bij Hoogstraten speel. Daarvoor speelde ik bij Minderhout. Dit waren mijn allereerste officiële minuten voor de eerste ploeg en ik zal ze niet gauw vergeten.”