Voor Nathan Van Hooydonck zit het wielervoorjaar erop: “Dinsdag vertrek ik met mijn vriendin naar Portugal om even te bekomen van de geleverde inspanningen.”  

Voor Nathan Van Hooydonck zit het wielervoorjaar erop: “Dinsdag vertrek ik met mijn vriendin naar Portugal om even te bekomen van de geleverde inspanningen.”  © BELGA

Nathan Van Hooydonck lanceerde kopman Van Aert: “Het was enkel jammer dat ik Wout niet langer van dienst kon zijn”

Nathan Van Hooydonck speelde ook in de Helleklassieker de rol die hij in zowat alle belangrijke wedstrijden van het voorjaar op zich nam. Dat is in de achtervolging versnellen zodat de kopman zijn rush richting de spits van de koers kan inzetten. Dan zelf nog proberen meeschuiven is niet altijd vanzelfsprekend en dat zat hem op de velodroom van Roubaix toch wat dwars. Uiteindelijk eindigde hij als 37ste op bijna zeven minuten van laureaat Dylan van Baarle.

Karel Lemmens

“Van Aert liet op een zeker moment weten dat Mike Teunissen ons op de kasseistrook van Orchies vooraan moest afzetten”, geeft de 26-jarige renner uit Gooreind aan. “Dat deed Mike perfect. Op mijn beurt ben ik vervolgens voluit gegaan met Wout in het wiel. Hij nam dan over na de kasseien en ik heb er alles aan gedaan om nog te kunnen volgen. Alleen had ik bij de inspanning om Wout te lanceren wat op mijn adem getrapt zodat ik niet in staat was om aan te pikken. Dat was jammer want als ik langer had kunnen meegaan, had ik Wout zeker nog van dienst kunnen zijn. Toch was de inspanning die ik gedaan had in die zin beslissend dat van dan af de favorieten zich groepeerden in de achtervolging en de race definitief was opengebroken. Daar houd ik wel een goed gevoel aan over. Ik zat voor die versnelling zeker nog niet op mijn tandvlees, maar als Wout vraagt om te versnellen dan doe ik dat zonder ook maar één seconde te twijfelen. Hij voegde er nog aan toe om te proberen aan te haken maar al snel voelde ik dat het er niet inzat. Nogmaals het steekt wat dat me dat niet gelukt is.”

Van Hooydonck kwam al snel te weten dat Van Aert meer dan in orde was. “Wout liet ons vrij vroeg in de wedstrijd verstaan dat hij goeie benen had. Dat gaf ons heel veel vertrouwen. Ik denk dat hij zonder al die pech die hem getroffen heeft echt wel had kunnen winnen. Dat hij als tweede eindigde is daar het beste bewijs van. Zelf ben ik gelukkig gespaard gebleven van al te veel pech. Op dat vlak mag ik zeker niet klagen.”

Op zijn voorjaar kijkt de renner uit Gooreind met een meer dan tevreden gevoel terug.

“Ik denk dat ik de rol vervuld heb die van mij verwacht werd. Wat dat betreft, denk ik wel dat de ploegleiding ook wel tevreden zal zijn. Ik kan dan ook met een tevreden gevoel er even de riem afleggen. Dinsdag vertrek ik met mijn vriendin Alicia naar Portugal om even te bekomen van de geleverde inspanningen van de voorbije weken. Die vakantie zal me enorm veel deugd doen. Ik ga er met volle teugen van proberen genieten.”

Wanneer Van Hooydonck weer in actie komt, is voorlopig niet geweten.

“Mijn programma was uitgestippeld tot en met Parijs-Roubaix. Wat het daarna wordt, kom ik wellicht na mijn vakantieperiode te weten. Maar sta me toe daar voorlopig niet al te veel aan te denken.” (lacht)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio