De dames van Rebelle verzamelen elke donderdagavond in het Volkshuis. © AF

VIVA-SVV sluit de winterwerking af met de VIVA-Variakwis

Meerhout -

Op 30 april organiseert de Meerhoutse afdeling van VIVA-SVV de jaarlijkse VIVA-Variakwis in zaal Volkshuis in de Veldstraat. Het evenement vormt traditiegetrouw de afsluiter van het winterseizoen.

Annelies Frederickx

De leden van VIVA-SVV verzamelen van oktober tot mei elke donderdagavond in het Volkshuis en ze sluiten hun winterwerking traditiegetrouw af met een kwis. “Al meer dan tien jaar houden we die traditie in ere”, vertelt Mariette Mensch. “Onze kwis is altijd een gezellige ontmoeting, waarbij plezier voorop staat. De deelnemers moeten dus zeker geen geoefende kwisploegen zijn om goed te scoren. Met parate kennis en een dosis geluk, komt men al heel ver. Groepjes van vier personen kunnen zich nog tot 23 april inschrijven en de deelnameprijs bedraagt twee euro per persoon. Met de VIVA-Variakwis sluiten we de winterwerking af. Van oktober tot mei komen we elke donderdagavond samen in het Volkshuis om bijvoorbeeld te kaarten, maar we houden ook vormingen en filmavonden. Tijdens de zomermaanden gaan we elke woensdagavond fietsen en daarbij maken we zowel korte als lange tochten.”

Op 30 april gaat de VIVA-Variakwis nog door onder de oude naam, maar VIVA-SVV is ondertussen omgedoopt tot Rebelle. “In 1926 werd de harmonie opgericht en de vrouwen van de muzikanten kwamen vanaf 1930 ook geregeld samen. Daar ligt eigenlijk de oorsprong van onze vereniging”, Ria Vanarwegen uit. “Die lange geschiedenis verliep met de nodige ups en downs, maar in 1977 nam de Meerhoutse afdeling, zoals we ze nu kennen, een doorstart. Ondertussen zijn we al vaak van naam veranderd en dat is ook nu het geval. Voor ons was die naamsverandering van VIVA-SVV naar Rebelle geen must, want we waren echt tevreden met onze naam. We hebben een honderdtal leden en onze dames zijn meestal al wat op leeftijd. Andere afdelingen zijn vaak beduidend jonger en wellicht daarom is van hogerhand beslist om VIVA-SVV om te dopen tot Rebelle. Terwijl VIVA stond voor Vrouwen In Volle Actie, is de ondertitel van Rebelle ‘vrouwen die hun wereld veranderen’.”

mariette.mensch@skynet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners