Bart Cornelissen (rechts) was teleurgesteld na het derbyverlies.  

Bart Cornelissen (rechts) was teleurgesteld na het derbyverlies.  © koen fasseur

Bart Cornelissen (Berchem) denkt niet aan uitbollen na derbynederlaag: “We spelen om te winnen”

Na de 2-1-nederlaag in de heenwedstrijd vonden de Cappellenaars dat ze niet kregen wat ze verdienden, maar gisteren was het Berchem dat zich onvoldoende beloond achtte. “Dit is zuur, vooral omdat we de kansen wel hebben gehad”, aldus Bart Cornelissen.

Eddy Nouws

Voormalige Cappellen-speler Bart Cornelissen blikte tevreden terug op de ploegprestatie, maar was uiteraard minder gelukkig met het resultaat.

“Een derby is altijd een wedstrijd waarvoor je je niet speciaal moet opladen”, weet de Berchemse aanvallende middenvelder. “De beleving is groter dan bij de meeste andere wedstrijden en als speler kan je daar ten volle van genieten. Spelen onder een stralende lentezon op een uitstekend terrein, wat kan je als voetballer nog meer verlangen? Dan is het natuurlijk bijzonder jammer dat zo’n perfecte omstandigheden vergald worden door een tegenvallend resultaat.”

Op basis van de kansen en het wedstrijdverloop is het logisch dat de bezoekers zich tekortgedaan voelden met de nederlaag. “We weten dat Cappellen een goede ploeg is, maar ik denk dat we voetballend beter waren en de wedstrijd in handen hadden. We kregen trouwens de beste en de meeste kansen, maar we vergaten het af te maken. Ook ikzelf had meer kunnen doen oog in oog met de thuisdoelman tijdens de eerste helft. En na de rust kon ik een kopbal niet kadreren. Mijn loopactie was goed, maar helaas is koppen niet mijn specialiteit.”

In de tweede helft kon Cappellen twee keer kort na elkaar scoren, maar de Berchemse spelers lieten het hoofd niet hangen. “Die twee tegendoelpunten binnen de tien minuten zouden elke andere ploeg wellicht uitgeteld hebben, maar wij bleven in onze kansen geloven”, aldus Cornelissen. “We speelden naar onze supporters toe en die gaven ons de drive om terug te vechten. Hun enthousiasme sloeg over op de ploeg en het scheelde niet veel of we waren nog teruggekeerd uit een verloren positie.”

De derby leefde binnen de club, maar Cornelissen denkt ook in de twee volgende wedstrijden niet aan uitbollen. “Met Pepingen-Halle en Bocholt staan we nog tegenover twee ploegen die om een verschillende reden de punten hard nodig hebben. Persoonlijk vind ik dat we niet tevreden mogen zijn met alleen maar het behoud. Als ik op het veld kom, speel ik om te winnen, ook in het slot van de competitie.”

Berchem-trainer Geert Emmerechts looft ingesteldheid van zijn ploeg: Mijn spelers hebben tot de laatste minuut op de gelijkmaker gejaagd”

Na een fel bevochten, maar sportieve wedstrijd moest een enthousiast en vrijuit voetballend Berchem toch met lege handen naar huis keren. “Dat is natuurlijk bijzonder frustrerend na een wedstrijd waarin je voor drie kwart van de tijd de lijnen hebt uitgezet”, zuchtte trainer Geert Emmerechts. “Ik telde zeven kansen voor ons en vier voor Cappellen. Jammer genoeg koop je daar niets voor als je de mogelijkheden niet benut.”

Dat zijn ploeg tot ver in blessuretijd nog uitzicht had op een gelijkspel, deed de trainer wel plezier. “Het is onze stijl om er altijd en overal voor te gaan. We keken op een bepaald moment tegen een dubbele achterstand aan, maar mijn spelers hebben het hoofd niet laten hangen. Ze hebben tot de laatste minuut op de gelijkmaker gejaagd. Jammer genoeg wou het tweede doelpunt niet vallen en dat was een opdoffer. We hebben de sterke punten van Cappellen goed geneutraliseerd en zelf het initiatief genomen. De nederlaag staat dan ook in schril contrast met de krachtverhoudingen op het terrein.”

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL