Emil Abaz kwam nog dicht bij het verlossende doelpunt voor Rupel Boom, maar trof de lat. 

Emil Abaz kwam nog dicht bij het verlossende doelpunt voor Rupel Boom, maar trof de lat. © GOYVAERTS

Rupel Boom ook sportief in nesten: “We mogen nu zelf niets meer laten liggen”

Is het doek gevallen voor Rupel Boom? Op papier kan de fusieclub zich nog altijd rechtstreeks redden, maar het heeft er nu toch alle schijn van dat het via de barrages moet gebeuren.

Peter Nys

Het is stilaan een afgezaagd liedje, maar Rupel Boom blonk alweer uit in offensieve onmondigheid. Ja, er waren kansen via de altijd strijdende aanvoerder Augustynen. En Abaz had pech met een bal op de lat. Maar Rupel Boom mocht vooral blij zijn dat het zelf een sterke Juliaan Laverge tussen de palen had staan.

“We kenden een zwak openingskwartier waarin Francs Borains een drietal grote kansen kreeg. Gelukkig kon ik elke keer redding brengen”, aldus Laverge. “Als keeper zit je dan meteen goed in de match en hoop je mee bij te kunnen dragen tot een belangrijke zege. Maar om te winnen moet je scoren en dat is niet bepaald ons sterke punt. Er stond veel op het spel deze keer. Nu wordt het steeds moeilijker. We mogen nu zelf niets laten liggen en moeten hopen dat andere ploegen het spel eerlijk spelen. Francs Borains heeft nog maar één match te gaan, wij nog twee. Zij spelen volgende week op Charleroi. In principe is dat een zware verplaatsing. We kunnen alleen maar hopen dat ze hun sportieve plicht doen. Tienen ligt ook nog binnen ons bereik als we zes op zes halen, maar zij spelen net als wij nog twee matchen. Winnen ze daar één van, dan zijn ze ook gered. Misschien komt de redding uit Moeskroen. Als zij geen licentie krijgen blijven we er sowieso in en speelt Mandel de barrages.”

Ondertussen blijft het nog steeds stil vanuit Spanje en hebben de spelers al maanden geen loon meer ontvangen. Wordt het voor hen niet moeilijk om focus te behouden terwijl de toekomst van de club steeds onzekerder oogt?

“Dat is inderdaad lastig”, geeft Laverge toe. “In het begin kon ik die betalingsproblemen nog relativeren, maar intussen is het bijna drie maanden geleden dat de Spanjaarden iets betaald hebben. Uiteraard is dat een item in de kleedkamer en wordt daar vaak over gesproken. Ik ben hier intussen vier maanden, maar veel loon heb ik nog niet gezien. Ik kwam naar hier om mezelf op de kaart te zetten als keeper en dat is volgens mij wel aardig gelukt. Dit is echt een geweldige spelersgroep. Ik kan dat niet genoeg benadrukken. De jongens die hier al een heel seizoen zitten, verdienen enorm veel respect, want de werkomstandigheden zijn allesbehalve normaal. En toch heb ik een goed gevoel bij de club op zich. Rupel Boom heeft iets. Ik hoop echt dat we het redden en dat er iemand aan de macht komt die het goed voor heeft met deze club. En dan zie ik mezelf hier ook volgend seizoen nog spelen.”

Trainer Steven De Groot: “We weten wat ons te doen staat”

Rupel Boom bleef op een doelpuntenloos gelijkspel steken en staat nu met anderhalf been in de barrageronde. Alleen met een zes op zes in de resterende matchen én wat meeval met de andere resultaten kunnen de Steenbakkers zich nog rechtstreeks redden.

“We weten wat ons te doen staat de komende twee weken”, zegt trainer Steven De Groot. “We moeten nu Dessel en La Louvière kloppen en hopen dat Francs Borains of Tienen nog steken laten vallen. We wisten goed genoeg dat dit een cruciale match was en we hebben wel degelijk kansen gehad om te winnen. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat een gelijkspel een correct resultaat was. Onze keeper was onze beste man, dan kan je niet stellen dat je absoluut de drie punten verdiende. Mijn spelers krijgen nu twee dagen vrij om de kopjes leeg te maken. Of ik de investeerders nog gehoord heb? Neen, het blijft nog steeds stil vanuit Spanje.”

Seizoen voorbij voor Yannis Augustynen

Yannis Augustynen komt dit seizoen niet meer in actie. De Boomse aanvoerder sukkelde de voorbije weken al met een spierscheur en werd opgelapt voor de cruciale match tegen Francs Borains. Maar hij voelde vrijwel meteen hinder en kort na rust drong een vervanging zich op. Het waren meteen de laatste minuten van Augustynen voor Rupel Boom, volgend seizoen trekt hij naar KSK Heist.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio