De medewerkers van het werkervaringscentrum De Pompoenerie zijn zondag ook aanwezig bij de opening van het toeristisch seizoen in Kasterlee. © RR

Toeristisch seizoen opent op nieuwe Markt: “De zin om buiten te komen, is groot”

Kasterlee -

De vernieuwde Markt in Kasterlee is op zondag 24 april de ideale locatie voor de opening van het nieuwe toeristische seizoen. De Markt is de hele zondagnamiddag in feeststemming en ook verkeersvrij.

“De zin om samen te genieten en opnieuw buiten te komen, is groot”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Met de opening van het toeristisch seizoen nodigen we inwoners en bezoekers uit om van onze vernieuwde dorpskern volop te genieten en te klinken op een succesvol toeristisch jaar.”

De koninklijke fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee opent om 13u al marcherend over de Markt het volksfeest. Banton Boom Bike, Project Two en The Vickings zorgen mee voor de muzikale sfeer.

Op de verkeersvrije Markt kan iedereen van 13 tot 18u genieten van het lekkers van de Kastelse Biervereniging, Kempense Geitenkaas Polle, IJsmanneke, IJssloeberke, Oxfam Wereldwinkel KLT, De Pensenmobiel, De Pompoenerie en Tavino. De horeca-uitbaters op en rond de vernieuwde Markt stallen hun terrassen uit.

Plezier voor de kinderen

Kinderen kunnen zich amuseren bij een grote tekentafel, met de mega-gezelschapspelen of met de kabouterspelen van VVV-Toerisme Kasterlee vzw. Ze kunnen zich laten grimeren of ze kunnen zonnebloemen planten bij het kraampje van Den Hof van Isschot.

Butiq, Boudoir d’or, Oxfam Wereldwinkel KLT, Kinderkleding Sophie, Lingerie Kennis & Fashion en Sinjeur by Jona openen hun deuren voor de shoppers.

Bezoekers kunnen zondag de familieactiviteiten De Beestige Bosbewoners en Het TrekjanPad gratis uitproberen. (bvdl)

www.visitkasterlee.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen