Voorzitter Wim Geukens en Laakdals schepen Jurgen Mensch knippen het lintje door. 

Voorzitter Wim Geukens en Laakdals schepen Jurgen Mensch knippen het lintje door. © Annelies Frederickx

Dankzij de padelterreinen zal TPC Laakdal voor de kaap van duizend leden halen

Laakdal -

Padelliefhebbers kunnen voortaan ook in Laakdal hun favorieten sport beoefenen. In aanwezigheid van tal van prominenten vond maandagnamiddag de officiële opening plaats van de vier padelterreinen van TPC Laakdal.

Annelies Frederickx

Tennisclub Laakdal is omgedoopt tot Tennis- en Padelclub Laakdal, want de vereniging beschikt nu ook officieel over vier padelterreinen. “Na een jaar zwoegen is dit echt een heuglijke dag voor ons”, glundert voorzitter Wim Geukens. “Onze vier padelterreinen kwamen er natuurlijk niet vanzelf. We deden eerst de nodige research en dan moest daarna het financiële plaatje nog kloppen. Een padelterrein kost algauw tussen 40 en 45.000 euro, wat voor een vzw niet evident is. Gelukkig konden we rekenen op steun van de gemeente Laakdal, die borg stond voor onze lening en ook rentesubsidiëring.”

De nieuwe padelterreinen werden officieel ingespeeld door onder meer Filip Dewulf en Kurt Karremans. 

De nieuwe padelterreinen werden officieel ingespeeld door onder meer Filip Dewulf en Kurt Karremans. © AF

Voorzitter Wim Geukens is er rotsvast van overtuigd, dat padel geen hype is zoals de snelst groeiende sport ter wereld wel eens genoemd wordt. “Padel kende een steile opgang en dat konden wij aan den lijve ondervinden. Ook onze leden wilden van de nieuwe sport proeven, waardoor we hen zagen vertrekken naar de clubs in Tessenderlo en Ham. Omdat we leden dreigden te verliezen aan de buurclubs moesten we deze investering nu wel doen en konden we echt niet langer wachten.”

Ook TCP Laakdal beschikt nu over vier padelterreinen. 

Ook TCP Laakdal beschikt nu over vier padelterreinen. © AF

“Dat we het met die beslissing bij het rechte eind hadden, is ondertussen al bewezen”, voegt Wim Geukens er snel aan toe. “Sinds half februari kunnen onze leden de padelterreinen gebruiken en we organiseerden onder meer ook al twee initiatiedagen en die waren volledig volzet. Daardoor zit ons ledenaantal in de lift. We tellen nu 390 padelleden en in totaal zijn 928 mensen lid van TPC Laakdal. Het zomerseizoen moet nog starten en dus ben ik er rotsvast van overtuigd, dat we dit jaar de kaap van duizend leden overschrijden en dat wordt een primeur voor onze club.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio