Op paasdag werden de eerste pizza’s en ijsjes geserveerd. © Guy Delforge

Wim Van Houcke verkoopt ijsjes en pizza’s in den Hof van Aline: “Een ideale rustplek voor wie langs de Scheldedijk wandelt of fietst”

Mariekerke -

In Den Hof van Aline aan de Droogveldstraat in Mariekerke opende Wim Van Houcke van Gelati Van Houcke een pop-up waar je voortaan elke zaterdag en zondag kan genieten van ijsjes, pizza en dranken. Als het een beetje meezit, kun je er tijdens de vakantie elke dag terecht in de zomerbar.

Guy Delforge

Op zoek naar een fijne locatie om een ijssalon of pop-up te starten, raakte Wim van Houcke een hele tijd geleden aan de praat met Rudy Croket. “Ik zei hem half lachend nog dat de tuin van hun ouderlijke huis ook wel een mooie locatie was”, zegt Van Houcke, “en een paar weken later belde Rudy me op.” Wim en de familie Croket kwamen tot een akkoord. Alleen gooide corona toen roet in het eten, maar een tijdje geleden werd werk gemaakt van de pop-up. “Ik ging op zoek naar een container die ik kon verbouwen tot pop-up, we ruimden de serre helemaal op en er werd gras ingezaaid. Nu openen we hier onze pop-up. Die serre is een voordeel, want als het plots begint te regenen of het wordt wat te fris, dan kunnen de mensen daar terecht. We gaan in de serre ook druiven planten.”

Wim staat voorlopig ook met zijn ijskar in Den Hof van Aline. © Guy Delforge

“We zijn er zowel voor mensen die op de dijk komen wandelen of fietsen als voor de mensen van Mariekerke zelf”, zegt Wim. “Vooral wat oudere mensen uit ons dorp weten niet altijd waar ze naartoe kunnen, ook zij zijn hier zeker welkom.”

Voorlopig kun je in Den Hof van Aline terecht voor een drankje, het schepijs van Gelati Van Houcke en ter plaatse gebakken pizza’s. “We zien wel hoe het verder kan groeien, er zijn al mensen die gevraagd hebben of ze hier een feestje kunnen geven, maar dat moeten we allemaal nog bekijken”, zegt Van Houcke. “De pop-up kan ook doorgroeien tot een zomerbar. Ik heb al overlegd met enkele chefs uit de regio, die zouden hier dan eens kunnen koken of met een foodtruck komen staan. Zo kunnen we de mensen geregeld iets anders aanbieden.”

Sverre Van Houcke en Amy Lowie steken als jobstudent een handje toe. © Guy Delforge

Mensen kunnen de Hof van Aline op langs de Droogveldstraat, maar ook vanop de Scheldedijk ter hoogte van de kil in Mariekerke. “Mijn moeder vertelde vroeger al hoe de mensen vanop de dijk naar haar keken als ze in de serre aan het werk was”, zegt Rudy Croket. “Ik zei haar dat de mensen het liefst ook in de tuin of de serre zouden zitten. En dat kan nu. Al bij al zijn er niet zo veel rustpunten voor wie langs de Scheldedijk wandelt of fietst en dit is een ideale plek. De tuin krijgt nooit de noordenwind en veel zon, dat is heel aangenaam. We denken nog verder na over hoe we het concept verder vorm kunnen geven, maar het blijft wel non-conformistisch en we willen het heel natuurlijk houden.”

We we willen het heel natuurlijk houden”, zegt Rudy Croket. © Guy Delforge

Den Hof van Aline bereik je langs de Droogveldstraat 1 of langs de Scheldedijk ter hoogte van de kil in Mariekerke. Voorlopig kun je er op zaterdagen, zon- en feestdagen terecht vanaf 13u.

Als het regent of te koud is, kunnen bezoekers terecht in de serre. © Guy Delforge

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners