Reetje doodgebeten in Kapellen: “Er zijn signalen die wijzen op een wolvenaanval”. © ATV

Reetje doodgebeten in Kapellen: “Er zijn signalen die wijzen op een wolvenaanval”

Een vrouw uit Kapellen deed vanmorgen een akelige ontdekking toen ze met haar hond ging wandelen. Aan een veld trof ze het kadaver van een ree aan. Het dier was doodgebeten. Er bleef nog amper iets van over. Er werd meteen aan een wolf gedacht.

Bron: ATV

Eind vorig jaar zwierf er al een wolf rond in Kalmthout. Dat dier is volgens de organisatie Welkom Wolf al ruim een maand niet meer in de buurt gesignaleerd. Maar Welkom Wolf sluit na een eerste onderzoek niet uit dat het toch een wolf is die heeft toegeslagen.

LEES OOK. Opnieuw beelden van wolf in Antwerpse haven opgedoken: Asterix, Klaas(je) of is er een andere wolf in het spel?

“Het patroon lijkt wel op een wolf in de zin van, er is een halsbeet, het dier is gewoon in de helft door gebeten. Dus het lijkt er wel op”, zegt Edouard Geelhand van Welkom Wolf in het ATV-nieuws.

“Natuurlijk, we hebben de achterkant niet. Een hond gaat meestal aan de achterkant bijten, dat kunnen we nu niet nakijken. We hebben het veld rondgelopen om te zien of er ingewanden liggen, meestal liggen die verspreid over het veld. Maar nu vinden we heel weinig, hier en daar een beetje materiaal dat uit de maag afkomstig is, maar meer hebben wij momenteel niet gevonden. Het is afwachten op de DNA-analyse.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV