Zondag 24 april grootste garageverkoop ooit in Stabroek.

Zondag 24 april grootste garageverkoop ooit in Stabroek.© jvdv

Poldergemeente maakt zich klaar voor grootste garageverkoop in de gemeente ooit

Stabroek -

Alle bewoners van de straten tussen de Kleine Molenweg en de kapel van de Heuvels kregen een uitnodiging in de brievenbus om zondag 24 april deel te nemen aan de grootste garageverkoop die ooit in Stabroek werd georganiseerd.

Nelly Penneman is de drijvende kracht achter deze supergarageverkoop. Zelf woont ze al enkele jaren in de Grimaldilaan. “Toen ik hier pas woonde, organiseerde ik in april mee een garageverkoop in onze straat. Die kende succes en daarom kwam er in augustus nog een tweede. We breidden toen onze actieradius uit tot alle straten van de woonwijk Haesenpad. Ook daar kwam heel wat volk op af”, begint Nelly Penneman haar uitleg.

De coronajaren hebben ervoor gezorgd dat rommelmarkten en garageverkopen niet konden doorgaan. Nelly Penneman: “Er bestaat echt een grote behoefte bij veel mensen om de spullen die ze niet meer gebruiken te verkopen. Vroeger ging er heel veel naar de kringloopwinkels, maar die hebben hun selectienormen blijkbaar verstrengd. Veel mensen geraken zo hun spullen niet kwijt en daarom is het hoogtijd dat er een garageverkoop komt. Na enkele dagen hebben we al meer dan zestig adressen die zondag van hun garage een winkel maken.”

Fanfare Verbroedering

Na onze eerste kleinere garageverkopen kwamen er vragen van Stabroekenaars uit andere straten om te mogen meedoen. Nelly hield daar rekening mee en breidde de actieradius uit tot de straten tussen de Grote en Kleine Molenweg. Die straten kenden al wel een traditie van garageverkoop, dankzij de Stabroekse fanfare Verbroedering die daar eerder al gelijkaardige verkoopzondagen organiseerde. Toen de fanfare liet weten om die traditie opnieuw op te starten, sloegen we de handen in elkaar. Het resultaat is dat we nu zondag 24 april tussen 8u en 16u samen de grootste garageverkoop van Stabroek organiseren. In een dertigtal straten en pleinen bieden bewoners spullen te koop aan”, aldus nog Nelly Penneman.

Nelly Penneman wijst de deelnemers er nadrukkelijk op dat ze de rijweg en het voet- en/of fietspad altijd vrij moeten laten en dat er geen eten en drank mag worden verkocht. Ook muziek is niet toegelaten. Wie deelneemt is zelf verantwoordelijk voor het opruimen van zijn of haar stand. De organisator is niet verantwoordelijk voor eventuele boetes wegens het niet naleven van de regels.

Alleen bewoners uit de deelnemende straten mogen iets te koop aanbieden. Inschrijven en info: nelly.penneman@skynet.be Vanaf zaterdag 23 april verschijnt op haar facebookpagina en op de facebookpagina Ge zijt van Stabroek als … een lijst van deelnemers met vermelding van straat en straatnummer.

Erik Vandewalle

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio