Aan de sporthal ’t Rooi staat al een aangepaste stalling. © rr

Stad Antwerpen plaatst speciale stallingen voor steps aan sporthallen

Antwerpen -

Steps mogen niet langer mee worden binnen genomen in de stedelijke sporthallen en zwembaden. Daar zorgen ze voor te veel hinder. De stedelijke sportdienst biedt wel een alternatief aan om de steps veilig buiten achter te laten: de stepsstalling.

De stallingen staan al onder meer aan de sporthallen ’t Rooi in Berchem, ’t Venneke in Ekeren en de Rode Loop in Merksem, en het zwembad De Schinde in Ekeren. De bezoekers kunnen er hun step veilig op slot zetten. Het gaat hier om particuliere steps en dus niet de deelsteps.

“We vinden het goed dat de mensen met een step naar onze sporthallen en zwembaden komen”, zegt Peter Wouters (N-VA), Antwerps schepen van Sport. “Alleen merkten we sinds een jaar dat dit voor overlast zorgde. Mensen namen de steps mee naar binnen en reden er in de gebouwen mee rond. De steps blokkeerden de gangen en de kleedkamers. Daarom is beslist om de steps niet langer toe te laten in de stedelijke sportinfrastructuur.”

Als alternatief biedt de stedelijke sportdienst dan nu deze stalling aan waar de step veilig kan worden achtergelaten. Op verschillende plekken in Berchem, Ekeren en Merksem zijn ze al geplaatst. Het is aan de beheerder van de sporthal of zwembad om te beslissen of ze ook zo’n stepsstalling willen plaatsen. svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters