Net als in oktober 2006 zal het 17de-eeuwse schooltje in Klein-Vorst te bezichtigen zijn. © LWGH

17de-eeuwse schooltje van Klein-Vorst opent de deuren op Erfgoeddag

Laakdal -

Ter gelegenheid van de Erfgoeddag zetten LWGH vzw (Heemkring Laakdal) en gemeente Laakdal op 24 april de deuren van het 17de-eeuwse schooltje van Klein-Vorst open voor het grote publiek.

De Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van het onderwijs en onder het motto ‘Laakdal maakt school’ zullen de deuren van het 17de-eeuwse schooltje van Klein-Vorst tussen 10 en 17u open staan voor het grote publiek. Het schooltje naast de pastorij in Klein-Vorst is het oudst bewaarde schooltje uit de streek en misschien zelfs van heel Vlaanderen. De oudste delen stammen uit de 17de eeuw en de absolute blikvanger is de originele openhaard met bakoven.

Van griffel tot smartphone

Oud-onderwijzer Jos Van Hoof stond zijn unieke verzameling oud schoolmateriaal af aan het Laakdalse archief en tijdens de Erfgoeddag zal die verzameling te bezichtigen zijn. Bovendien doet LWGH het Laakdalse onderwijsverleden uit de doeken aan de hand van oud beeldmateriaal. Daarnaast trekt François Van Gehuchten tijdens de Erfgoedweek langs verschillende scholen in de Laakdalse omgeving met zijn les ‘Van griffel tot smartphone’, die voor de huidige generatie schoolgaande jeugd een ware cultuurshock zal betekenen. (af)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners