© RTV

Huisartsenkring Pallieterland start met preventieve screening Oekraïense vluchtelingen

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Huisartsenkring Pallieterland opent vandaag, donderdag, in Lier een Medisch Intake Zorgpunt (MIZ) voor de ontheemden uit Oekraïne.

“De preventie van infectieziekten is cruciaal voor de algemene volksgezondheid en de gezondheid van de ontheemden in het bijzonder”, verduidelijkt kringmanager Ann Van de Wouwer. “Preventieve screening is nodig. In het MIZ stellen we een basis medisch dossier op met melding van bijvoorbeeld vaccinatiestatus, medicatie en chronische ziekten. Onze verpleegkundigen nemen deze medische intake op en verwijzen zo nodig door naar de juiste dienst of zorgverlener. Patiënten kunnen vervolgens ook bij de reguliere huisarts terecht.”

“Niet-geregistreerde ontheemden verwijzen we eerst door naar het lokaal bestuur. Afspraken kunnen dus enkel na registratie bij het lokaal bestuur of OCMW. We vragen dat alle ontheemden uit Oekraïne zich zeker registreren, ook al is hun de bedoeling om alleen voor korte tijd in België te blijven. De registratie (rijksregisternummer) is nodig om toegang te kunnen hebben tot medische zorg”, benadrukt Van de Wouwer.

Het MIZ in de Huisartsenwachtpost Pallieterland aan de Transvaalstraat 42 in Lier is er voor ontheemden uit Oekraïne die in Lier, Koningshooikt, Berlaar, Nijlen, Kessel, Bevel, Ranst, Broechem, Emblem en Duffel verblijven.  (cvr)

www.hpovzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier