Beerschot dient bouwaanvraag nieuw jeugdcomplex Universiteitsplein in: werken starten eind 2022

Beerschot heeft dinsdag een bouwaanvraag ingediend voor een nieuw jeugdcomplex op het Universiteitsplein in Wilrijk. De aanvang van de werken staat gepland voor het einde van 2022. “Dit is een mijlpaal voor de jeugdwerking van Beerschot die we stelselmatig weer op de kaart willen zetten”, zegt Davy De Smedt, die als Youth Manager verantwoordelijk is voor de uitbouw van de Kielse jeugdacademie.

tsfnBron: persbericht Beerschot

LEES OOK. Beerschot gaat eind dit seizoen nieuw trainingscomplex van 7 miljoen euro bouwen: “Kantelpunt in onze geschiedenis”

“Het nieuwe gebouw moet ons in staat stellen om een kader te geven aan onze jeugdspelers, de betere spelers te kunnen behouden en nieuwe talentvolle spelers aan te trekken”, zegt De Smedt. “De dagelijkse werking van de academie verhuist voor 100% naar het Universiteitsplein. Op middellange termijn is het doel om Elite 1 te spelen, daarvoor hebben we extra voltijdse en halftijdse medewerkers nodig, er is in dit complex ook voldoende plaats voorzien om die groei te faciliteren. Dit is een mijlpaal voor de jeugdwerking van Beerschot die we stelselmatig weer op de kaart willen zetten.”

7 miljoen euro

In totaal zal het nieuwe complex 7 miljoen euro kosten. “Daarvan wordt de helft betaald door Sport Vlaanderen via een subsidie”, kadert voorzitter Francis Vrancken. “De overige 3,5 miljoen euro wordt bijgepast door de aandeelhouders van de club. Die subsidie kregen we door een samenwerking met de topsportschool.”

“Zij zullen tijdens de dag gebruikmaken van ons complex”, gaat De Smedt verder. “Zo creëren we een nog sterkere band met hen. Jeugdspelers van Beerschot die op de topsportschool zitten, zullen de hele dag op ons jeugdcomplex zitten. Dat zorgt voor een soort van thuisgevoel en versterkt het Beerschot-gevoel van onze spelers.”

“Belangrijk daarin wordt natuurlijk de inkleding binnen”, vindt De Smedt. “Vanzelfsprekend worden Paars en wit de toonaangevende kleuren. Ons complex moet het Beerschot-gevoel echt uitademen. Verder kiezen we er wel voor om het sober te houden. We hebben niet gekozen voor luxe, maar voor een praktische invulling. Om zo alles te voorzien dat nodig is om een topsportklimaat te cultiveren.”

Accommodatie

“Op het gelijkvloers is er plaats voor een zestiental kleedkamers, een fitnessruimte, een medisch kabinet, kantoorruimte voor de jeugdcoaches, een secretariaat en stockageruimte voor materiaal. Op de eerste verdieping komt er een videolokaal dat ook dienst doet als persruimte voor het eerste elftal, een kantine met een overdekt terras met zicht op de velden, een sportzaal en kantoren voor de jeugdwerking. Aan de andere kant van het gebouw, in de vleugel van het eerste elftal, zijn er kantoren voor de technische staf en ondersteunende staf. Komt er een eet- en ontspanningsruimte, een fitnesszaal en medisch kabinet evenals kleedkamers voor de eerste ploeg.”

“En daar blijft het niet bij”, vervolgt De Smedt. “In totaal zijn er ook vijf velden voorzien. Twee gewone velden voor het eerste elftal, twee kunstgrasvelden voor de jeugd en ook één veld met natuurgras voor onze jeugdopleiding. Al die velden worden voorzien van nieuwe verlichting en er komt ook een vast camerasysteem voor de videoanalyse.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio