© ATV

Fort Fiesta biedt 300 jongeren een avontuurlijke dag:

“Keitof, cool, we zijn goe bezig”, de tieners tussen de 12 en de 16 jaar die woensdag deelnamen aan Fort Fiesta in het fort van Stabroek hadden er zin in. De vijfde editie kon rekenen op ruim 320 deelnemers. “De 600 jongeren van 2019 haalden we niet. Corona is echt nog niet weg”, zegt Lies, consulente bij de jeugddienst Kapellen.

Deze tieners hebben net de klimmuur achter de rug. En nu naar de death ride. 

Deze tieners hebben net de klimmuur achter de rug. En nu naar de death ride. © Koen Fasseur

Fort Fiesta is een tienerevenement van de districten Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Ekeren en de gemeenten Stabroek en Kapellen. Organisator Stafort zorgt voor de locatie. “Je kan de tieners meer aanbieden door samen te werken”, zegt Lies. Het fort van Stabroek aan de Abtsdreef is de geknipte locatie voor tieners. ”In 2020 zaten we in lockdown en vorige jaar konden we een beperkte editie aanbieden”, zegt Marlies, consulente bij de jeugddienst Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Lies vindt het aantal deelnemers alvast een succes. “We moeten opnieuw groeien.” 

Monitor Carl leert de meisjes hoe je op een primitieve manier een uurtje maakt.

Monitor Carl leert de meisjes hoe je op een primitieve manier een uurtje maakt. © Koen Fasseur

Op het programma stonden verschillende avontuurlijke activiteiten zoals een death ride, klimmen en abseilen: via een touw zelfstandig afdalen van een steile wand. “Tof, tof, zeggen Kale en Jeroen (beiden 15). “In het begin is het ontspannend”, weet Kalle. “In het tweede deel moet je je wel focussen en komt er spierkracht bij te pas”, voegt Jeroen toe.

In de escape game moet je vragen beantwoorden binnen een bepaalde tijd. anders ontploft de bom. Staf, Jordi en Wout zijn op hun hoede. 

In de escape game moet je vragen beantwoorden binnen een bepaalde tijd. anders ontploft de bom. Staf, Jordi en Wout zijn op hun hoede. © Koen Fasseur

In het bos proberen Elise (15) en Lisa (12) op een primitieve manier een vuurtje te maken. “Dat kan toch ook gewoon met een lucifer?”, zegt Elise met een knipoog tegen monitor Carles Van den Haute. Michele (13) zaagt iets verder in het bos een boom. Valt het boompje toch niet op Elise en Lisa. Oeps, foutje, maar gelukkig geen gewonden.

Op weg met de Bugxter.

Op weg met de Bugxter. © Koen Fasseur

Iets verder in het bos vliegen de paintballen om je oren. Bukken en schuilen, wil je niet sneuvelen. Rustiger gaat het eraan toe bij de kanovaarders. “Toch zwaar dat peddelen”, roept een meisje. Op het terras van de kantine tekent sneltekenaar Roger Verlinden een karikatuur van 3 kerels. In de escape game room moeten de spelers binnen een bepaalde tijd vragen beantwoorden, anders ontploft de bom. “Het zijn moeilijke vragen”, zegt Staf (13). “Gelukkig zijn Jordi (14) en Wout (13) de slimste van de klas.”

Sneltekenaar Roger Verlinden portretteert Seppe, Henoca en Olaf.

Sneltekenaar Roger Verlinden portretteert Seppe, Henoca en Olaf. © koen fasseur

Voor wie het allemaal heeft beleefd en zich wat rust wil gunnen, kan met een ervaren chauffeur een ritje maken met de bugxter of deelnemen aan creatieve activiteiten zoals workshops, airbrush, juwelen maken en smoothies trappen op de sappentrapper.

Met het vlot naar de overkant. 

Met het vlot naar de overkant. © Koen Fasseur

Magrietje en Suzanne van Miss Rebel Queen verzorgen onder meer airbrush tattoos.

Magrietje en Suzanne van Miss Rebel Queen verzorgen onder meer airbrush tattoos. © Koen Fasseur

 (mawo) 

Aangeboden door onze partners