© rr

Vrouw (35) uit Borsbeek overleden na detoxkuur in Nederland: twee personen opgepakt

Het Openbaar Ministerie in Nederland is een onderzoek gestart naar het overlijden van de 35-jarige Tinne G. uit Borsbeek. De vrouw trok eind maart naar Nederland voor een detoxkuur, maar werd om een nog onduidelijke reden onwel en overleed. De politie pakte twee personen op voor verhoor.

jtpBron: Het Laatste Nieuws

LEES OOK. Dood van Tinne G. (35) is ook voor bewoners van piepklein, idyllisch dorpje een mysterie: “Het klinkt niet als een ongeluk”

De feiten dateren van eind maart. Tinne G. (35) uit Borsbeek trok op zondag 27 maart naar het Nederlandse Heesselt in Gelderland, zo’n uurtje rijden van de Belgische grens. Daar onderging ze een detoxkuur om het lichaam te ontgiften. Zo’n kuur omvat bijvoorbeeld vochtafdrijvende drankjes drinken om afvalstoffen in het lichaam af te breken.

Om een nog onduidelijke reden ging het eind maart verkeerd. De vrouw, die werkte in een woon-zorgcentrum in Wommelgem, werd na de behandeling onwel. Ze zou in een bed zijn gelegd, maar overleed enkele uren later. De politie beschouwt het overlijden van de dertiger als verdacht en het gerecht is een onderzoek gestart. “We doen nog verder onderzoek om te achterhalen hoe de vrouw is overleden”, zegt woordvoerder Simen Kok van de politie Oost-Nederland. De verwachting is dat dit onderzoek enkele maanden in beslag zal nemen.

In de woning zijn die zondag wel twee mensen aangehouden. “Het gaat om de bewoner van het pand waar de vrouw werd aangetroffen en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats”, aldus Kok nog. Na hun verhoor werd het duo weer vrijgelaten, in afwachting van het verdere onderzoek. Momenteel is het nog niet duidelijk welke kuur de vrouw heeft ondergaan. Er zal ook een toxicologisch onderzoek uitgevoerd worden, om te zien of de vrouw eventueel verboden stoffen in haar lichaam had.

Afgelopen zaterdag werd in het crematorium van Wilrijk afscheid genomen van Tinne G. Haar familie wenste niet te reageren op het overlijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen