De Londense Kunstenaar Hayden Kays in Kalkman Antwerp. ©  Robin Fasseur

Charlotte Kalkman van Kalkman Antwerp met het kunstwerk Fact dat in het Moco Museum in het groot wordt tentoongesteld. “If You Think Sexuality Is A Choice, How Do You Explain The Fact That Women Still Like Men?” ©  Jan Van der Perre

1 / 2
thumbnail: De Londense Kunstenaar Hayden Kays in Kalkman Antwerp. 
thumbnail: Charlotte Kalkman van Kalkman Antwerp met het kunstwerk Fact dat in het Moco Museum in het groot wordt tentoongesteld. “If You Think Sexuality Is A Choice, How Do You Explain The Fact That Women Still Like Men?” 

Londense kunstenaar Hayden Kays exposeert in Kalkman Antwerp in Sint-Jorispoort.

Antwerpen -

De Londense kunstenaar Hayden Kays stelt nog tot 8 mei tentoon in Kalkman Antwerp in de Sint-Jorispoort. Kays, die onlangs met zijn werk Fact een belangrijke plek kreeg in het Moco Museum van Barcelona, kwam voor de opening zaterdag speciaal naar Antwerpen afgezakt.

Jan Stassijns

Kunstenaar Hayden Kays wordt beschouwd als één van de meest provocerende kunstenaars van zijn generatie. Het bewijs daarvan is vanaf vandaag (zaterdag) te zien in Kalkman Antwerp in de Sint-Jorispoort 28, waar hij met zijn expo ‘Because of Love’ nog tot 8 mei zijn werken tentoonstelt.

Love always wins (Liefde wint altijd): één van de werken van Hayden Kays dat heel wat stof deed opwaaien in Engeland. ©  Jan Van der Perre

“Het afgelopen jaar kreeg zijn werk Fact een belangrijke plek in het Moco Museum van Barcelona”, weet Charlotte Kalkman, zaakvoerder van Kalkman Antwerp. “Met dat werk stelt Kays een kritische vraag aan het publiek met betrekking tot seksualiteit. Zijn kunstwerk van twee bij twee meter hangt er tussen grote namen zoals Andy Warhol, Basquiat, Salvador Dalí en Keith Haring.”

Hayden Kays in Antwerpen.  ©  Robin Fasseur

Kalkman Antwerp is niet enkel een kunstgalerie, maar ook een platenwinkel. De winkel opende eind vorig jaar. “Mijn broer Hubert heeft in 2014 Kalkman Maastricht geopend”, vertelt Charlotte. “En we merkten daar dat verzamelaars van vinylplaten en kunst heel goed matchen. Daarom combineren we beiden. Elke maand proberen we een nieuwe kunsttentoonstelling te organiseren, maar zetten we ook extra activiteiten op poten om de vinylplaten in de kijker te zetten.”

Tentoonstelling ‘Because Of Love’ van Hayden Kays, nog tot 8 mei in Kalkman Antwerp, Sint-Jorispoort 28.

www.kalkmangallery.com

 ©  Jan Van der Perre

Kalkman Antwerp is naast een kunstgalerie ook een platenwinkel. ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners