Krankzinnig seizoen van FC Merksem: kampioen met 25 zeges in 25 matchen. © ATV

Krankzinnig seizoen van FC Merksem: kampioen met 25 zeges in 25 matchen in vierde provinciale

FC Merksem heeft een historische prestatie neergezet in vierde provinciale B. De Merksemnaars kroonden zich zondag tot kampioen door álle wedstrijden te winnen dit seizoen tot nu toe. Geen enkele Vlaamse ploeg doet hen dat na.

Bron: ATV

Met nog vier speeldagen te gaan kwam zondagmiddag uitgerekend eerste achtervolger Ekeren Donk op bezoek. Door de 3-0-zege voor Merksem is de titel nu al binnen. Merksem moet nu nog de drie overbodige wedstrijden winnen om een perfect rapport te kunnen voorleggen.

Verslag: Flankaanvaller Dries Luyten loodst FC Merksem naar verdiende kampioenstitel

Eén puntje was voldoende om het feest in te zetten, maar FC Merksem pakte de titel in stijl en nam met overtuiging de maat van eerste achtervolger Donk. Al na dertig seconden was het raak voor de thuisploeg. Wat volgde was een juiste weergave van de verhoudingen tussen beide teams. Merksem is de verdiende kampioen en Ekeren Donk een meer dan waardige runner-up die favoriet is in de eindronde.

“Tijdens het eerste halfuur liep het toch wat stroef”, verrast de Merksemse trainer Jens Fraeyman. “Ondanks onze snelle voorsprong vond ik onze combinaties niet vloeiend genoeg en leek iedereen toch wat last van stress te hebben.”

Het klopt dat Donk aardig mee voetbalde, maar het leed toch ook te dikwijls onnodig balverlies. Zowel in de eerste als in de tweede helft was er een goede thuisdoelman Vandenbossche nodig om de bezoekers van de gelijkmaker te houden, maar de leiders klaarden de klus. Onder impuls van een beresterke Dries Luyten stond er na negentig minuten een duidelijke 3-0 op het bord.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Blijkbaar was ik de enige die wakker was bij het openingsdoelpunt”, zegt de aalvlugge rechterspits. “Als je al na dertig seconden kan scoren, wordt het voor de ploeg natuurlijk iets makkelijker.”

Luyten dwong kans na kans af, strooide met assists en stuurde zijn rechtstreekse bewaker meermaals het Merksemse bos in. “We hebben kansen genoeg afgedwongen om meer goals te maken. Hopelijk schrijf je niet dat ook ik enkele grote mogelijkheden heb gemist.” (lacht)

Het was aanvoerder Isenbaert die met een strafschopgoal alle twijfels wegnam. De kers op de taart voor de leider van het team die mogelijk aan zijn voetbalpensioen denkt. Misschien brengt het titelfeest de sterke, onmisbare, middenvelder op andere gedachten.

Het orgelpunt van deze titelwedstrijd werd gezet door linksachter Ndigwé. Hij bekroonde zijn knappe wedstrijd met een harde pegel in de bovenhoek. Het samenspel dat daaraan voorafging was een kampioensploeg meer dan waardig. Merksem dik verdiend naar derde provinciale dus!

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV