©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Malinwa is aanvallend onmondig om Club Brugge, dat 24 op 24 pakt, wat in de weg te leggen

KV Mechelen heeft de reguliere competitie afgesloten met een nederlaag op het veld van Club Brugge. De uittredende landskampioen voetbalde tal van kansen bij elkaar waaruit ex-Mechelaar Rits en Skov Olsen scoorden. Malinwa daarentegen kon Mignolet geen enkele keer verontrusten. Een logische 2-0 zege dus voor blauw-zwart dat met een 24 op 24 vol vertrouwen aan de Champions’ play-offs begint. Malinwa gaat als zevende in de rangschikking samen met AA Gent, Charleroi en Racing Genk op zoek naar een resterend Europees ticket.

Diederik Geypen

“We willen een goed figuur slaan tegen Club”, stelde Wouter Vrancken in aanloop naar de verplaatsing naar Jan Breydel. Zijn ploeg hield woord met enkele offensieve openingsminuten. Mignolet gaf knullig een hoekschop weg. Odoi slikte geel toen hij aan de doorgebroken Schoofs ging hangen.

Na vijf minuten nam de thuisploeg over. Adamyan kwam in geen tijd aan een handvol doelkansen. Zijn beste poging strandde op de dwarsligger. Ook Coucke onderscheidde zich meermaals. Richting de eigen spionkop duwde Club Malinwa naar achter. De Mechelse nooddefensie – Van Hoorenbeeck haakte geblesseerd af, Peyre en Van Drongelen ontbraken wegens ziekte – had het bij momenten lastig tegen het bedrijvige drietal Buchanan, Lang en Skov Olsen.

Rits tegen zijn ex-club

De Brugse voorsprong kon niet uitblijven en kwam er ook even voorbij het halfuur. Vanaken bediende een goed afhakende Rits. De voormalige KV-middenvelder duwde het leer precies in de hoek. Een afwerking waar Adamyan wat van kon opsteken.

Na de 1-0 ging de blauw-zwarte storm liggen. Domper voor het team van Alfred Schreuder was bovendien de blessure van Odoi. Balanta kwam hem vroegtijdig vervangen.

Mechelen probeerde ondertussen wel weerwerk te bieden, maar verder dan wat voorzetten van de flank kwamen de bezoekers niet. Met de rust in zicht volgde nog één prangend moment. Swers leek Skov Olsen neer te halen in de zestien. Scheidsrechter Van Driessche wees daarom ook naar de stip. Onterecht, maakte de snelle VAR-interventie duidelijk. Skov Olsen struikelde over zijn eigen voeten. Opvallend: een razende Vrancken slikte in deze fase zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst voor de eerste match van de Europe play-offs.

Verdict valt kwartier voor tijd

De tweede helft was van veel mindere makelij, al pakte Lang in de beginfase uit met een knappe dribbel. Mechelen bleef voorin onmondig. Club controleerde, met een trap in één tijd ging Rits op zoek naar zijn tweede goal van de avond.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Swers devieerde de bal ongelukkig in de voeten van Skov Olsen, die Coucke met veel koelbloedigheid verschalkte. De 3-0 van De Ketelaere werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar de achtste opeenvolgende zege kwam niet meer in het gedrang. Bij KV vierde Van den Eynden in de slotminuten nog zijn officieel debuut.

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Jobs in de regio