© ATV

Union - Beerschot vroegtijdig gestaakt door supportersrellen: forfaitnederlaag en boete hangen Mannekes boven het hoofd

Alsof het niet meer erger kon, is het seizoen van Beerschot met een extreem valse noot geëindigd. Na ongeregeldheden met bezoekende supporters werd na 81 minuten de wedstrijd definitief gestaakt. Na alle sportieve ellende is er nu ook extra-sportief een einde in mineur.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. Beerschot-fans gooien met vuurpijlen en lopen veld op richting Union-vak

Competitieve doelen hadden ze bij Beerschot al een tijdje niet meer, dus moeten ze zich maar focussen op sportieve randzaken. Zo stonden er op het veld van Union toch nog twee kleine doelen op het spel: een eervol afscheid van 1A en een evenaring van het negatieve record van Sporting Hasselt in de hoogste afdeling, 26 nederlagen in één seizoen, voorkomen.

Shankland gaf het sportieve afscheid ei zo na nog wat meer kleur met een wereldgoal. De Schot controleerde net voorbij het halfuur rond de middenlijn het leer met de borst en besloot in één keer richting doel. Het had een fantastische openingsgoal kunnen zijn, maar de bal belandde op de dwarsligger. Zonde. Zelfs het thuispubliek toonde zijn appreciatie met een applaus voor de Kielse spits.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een voorsprong voor Beerschot zou echter gevleid geweest zijn. Competitieleider Union voetbalde voor rust lang niet op kampioenenniveau, maar was wel de betere ploeg en een paar keer dicht bij de 1-0. Na een heerlijke lange bal van Nielsen vond Vanzeir na een knappe individuele actie de vrijstaande Marcq voor doel. De middenvelder besloot onbegrijpelijk naast. Een kopbal van Burgess werd door Lejoly knap van onder de lat getikt.

De 23-jarige doelman bevestigde op het veld van Union zijn sterke prestatie van vorige week tegen Club Brugge. Vooral in de tweede helft speelde hij zich in de kijker. De thuisploeg voerde het tempo op en creëerde plots kans na kans. Keer op keer stond Lejoly in de weg. Eerst bokste hij een kopbal van dichtbij van Undav tegen de lat, even later dook hij uitstekend in de voeten van Vanzeir. De ex-Beerschotter kreeg een paar minuten later een herkansing, Lejoly redde met de voet. Tussendoor knalde Nieuwkoop van dichtbij naast.

Met nog tien minuten te gaan steeg de spanning. Bij Union claimden ze nog een strafschop na een scherpe tackle van Lemos op Undav. De Uruguayaan speelde met veel risico de bal, Boucaut wuifde het geel-blauwe protest resoluut weg. De nul bleef op het bord.

 ©  BELGA

Beerschot leek dus op weg naar een eervol adieu van 1A. De meegereisde supporters beslisten er echter anders over. Nadat een aantal fans met vuurpijlen gooide en het veld was opgelopen om de confrontatie met de Union-supporters aan te gaan, werd de wedstrijd stilgelegd en definitief gestaakt. Na een donker sportief seizoen volgt er nu dus ook nog een gitzwart afscheid. Jammer voor de spelers, doodjammer voor Lejoly. Beerschot moet zich dringend bezinnen. Ploeg, spelers én supporters.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Jobs in de regio