© Rode Kruis Zwijndrecht

Van sirenes herkennen tot windels leren aanbrengen: Rode Kruis Zwijndrecht organiseert quizavond

Zwijndrecht -

De afdeling van het Rode Kruis in Zwijndrecht organiseerde zaterdag een quizavond om geld in te zamelen voor hun organisatie. Zo’n zestig deelnemers en vrijwilligers uit tien verschillende teams kwamen in het ontmoetingscentrum ‘t Waaigat samen om de titel van quizwinnaar voor zich te nemen.

Ondervoorzitter Kevin Sterkens (29) en hulpdienstverantwoordelijke Sam Meulders (25) waren de quizmasters van dienst. De deelnemers kregen tien verschillende rondes voorgeschoteld, waarbij vragen over het Rode Kruis, muziek, films en actualiteit aan bod kwamen. “We zijn in februari al begonnen met de opzet van deze quiz”, vertelt Sam. “Het is de eerste keer dat onze afdeling zoiets op poten zet en ik ben heel blij met hoe de avond verlopen is.”

Ook Marc Anthonis, afdelingshoofd van het Rode Kruis in Zwijndrecht, zag dat de quizavond veel lachende gezichten tevoorschijn toverde. “Je zag dat iedereen veel plezier had. Het is meer dan quizzen alleen, het is ook weer fijn om terug samen te komen, nu het na de lockdowns weer mag. Deze avond is zeker voor herhaling vatbaar en ben dankbaar voor de steun die we ontvangen.”

Van de tien deelnemende groepen kwam ‘Apple Bottom Genius’, een vriendengroep van zes uit Sint-Niklaas, als winnaar uit de bus. Zij gingen naar huis met de hoofdprijs die bestond uit fruitmanden en enkele cadeaubonnen. Alle andere deelnemers mochten ook langs de prijzentafel om met een leuke souvenir terug naar huis te keren. Het ingezamelde geld dat de quizgroepen gedoneerd hebben, zal de afdeling verder onderhouden en de hulpverleners van nieuw materiaal voorzien.

Quizmasters Kevin (links) en Sam (rechts). 

Quizmasters Kevin (links) en Sam (rechts). ©  rr

Het team ‘Apple Bottom Genius’ ging met de hoofdprijs naar huis. 

Het team ‘Apple Bottom Genius’ ging met de hoofdprijs naar huis. ©   rr

 (sdb)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio