In de heenronde was Tom Ghislain tegen Knokke nog goed voor twee doelpunten. “Dat scenario mag zich herhalen”, lacht de Limburger. © Mpics

Tom Ghislain staat met Dessel weer voor twee belangrijke weken: “Achtervolgers komen plots wel heel dichtbij”

Leider Dessel grossiert sinds de winterstop in gelijke spelen. De 2-2 van afgelopen woensdag tegen Mandel United was voor de Kempenaars al het zesde gelijkspel in tien wedstrijden. Met de komst van Knokke wacht groen-wit zaterdag alweer een moeilijke opdracht.

Wim Ruts

“De kustjongens zijn de laatste weken de ploeg in vorm en pakten dertien punten uit hun laatste vijf wedstrijden”, zegt Tom Ghislain. “Van een potentiële daler zijn ze naar een potentiële eindrondekandidaat gegaan. Er wacht ons dus een moeilijke avond”, aldus de Limburger, die woensdagavond tegen Mandel United nog twee keer scoorde. “Ook in de heenmatch kon ik twee keer scoren en een week later maakte ik er ook al twee tegen Knokke. Voor mij mag de geschiedenis zich herhalen.”

Het was door de terugkeer van rechtsachter Jens Verbeek dat Ghislain opnieuw als rechtsvoor mocht spelen. “Daar was ik blij mee, ook al was de vloeiende samenwerking die ik met Jens had voor de winterstop er nu nog niet echt. Ik heb hem te weinig kunnen laten aanvallen. Daardoor was het vaak te steriel. Na de pauze waren we de betere ploeg, maar kansen kwamen er amper en eigenlijk mogen we met een punt tegen Mandel United niet tevreden zijn. Zeker niet als je weet dat onze tegenstander zonder opwarming aan de partij moest beginnen. Ze kwamen pas om 20.20u aan in het stadion, tien minuten later is de partij begonnen.”

Plots op een zakdoek

De West-Vlamingen lieten de filezorgen echter niet aan hun hart komen en begonnen gretig aan de partij. Dat leidde zelfs tot een 0-1-voorsprong, toen Lenaerts een voorzet in eigen doel devieerde. Ook de 2-2 viel bijzonder ongelukkig. “De voorbije vier wedstrijden slikten we geen enkel tegendoelpunt en gaven we ook weinig kansen weg. Tegen Mandel United was dat dus wel even anders. We pakten twee knullige doelpunten, waardoor we ons moesten neerleggen bij een billijk gelijkspel. De strijd voor de tickets om de eindronde wordt plots wel heel spannend, want ­Olympic Charleroi, Luik, Knokke en Patro Eisden zitten ons op de hielen, terwijl ook Dender nog niet afgeschreven is voor een plaatsje in de top vier. Knokke en Dender zijn onze komende twee tegenstanders, er komen dus weer twee heel belangrijke wedstrijden aan.”

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL