Elke Bormans is begaan met het lot van kippen uit een legbatterij. 

Elke Bormans is begaan met het lot van kippen uit een legbatterij. © Elke Bormans

Adoptiegezinnen gezocht voor geredde kippen

Meerhout -

Op 14 april staat een redding gepland van bruine legkippen en daarom zoekt Elke Bormans van ‘Red een kip uit een legbatterij’-afdeling Meerhout adoptiegezinnen voor het pluimvee. Kandidaten moeten zich vooraf melden en de gereserveerde kip(pen) ophalen op 14 april.

Annelies Frederickx

‘Red een kip uit een legbatterij’-afdeling Meerhout redt vrijwillig kippen van de slacht. “We zijn met een groep vrijwilligers begaan met het lot van dieren”, begint Elke Bormans haar verhaal. “Op zeventien weken komen de legrijpe kippen toe in de legstal bij een eierboer en daar blijven ze gemiddeld tot de leeftijd van dertien tot achttien maanden. Afhankelijk van de eier- en voederprijs beslist de boer om zijn stal te ‘vernieuwen’ en de oude kippen af te voeren voor de slacht. Met ‘Red een kip uit een legbatterij’ werken we nauw samen met enkele eierboeren en zij verwittigen ons wanneer ze hun stal gaan ruimen.”

Ideale tuinvriendjes

“We kunnen uiteraard niet alle kippen redden en een nieuwe thuis geven, maar toch wel een mooi aantal”, aldus nog Elke Bormans. “De geredde kippen hebben een intensief leven achter de rug. Hun lichaam heeft flink afgezien, waardoor ze er vaak erg aan toe zijn. Ze zijn vel over been, zonder pluimen of lichaamsvet, maar bij de adoptiegezinnen herstellen ze vaak snel en worden ze ideale tuinvriendjes. We vragen voor de geredde kippen een kleine bijdrage van zes euro. Met dat geld vergoeden we de boer en dekken we onze kosten voor het transport, de medische behandeling, kortom de werking van onze opvang.”

www.facebook.com/RedEenKipUitEenLegbatterij

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio