Nieuwe beelden van de wolvenroedel. © INBO

Beelden tonen alle leden van de Limburgse wolvenroedel

Hechtel-Eksel/Peer/Oudsbergen -

Momenteel telt de wolvenroedel, die zich ophoudt in de regio Hechtel-Eksel, nog vijf wolven. August en Noëlla en drie overblijvende welpen die geboren werden in 2021. Dat is duidelijk te zien op recente camerabeelden die het Agentschap Natuur en Bos zopas vrijgaf.

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en Natuur en Bos herkennen op de camerabeelden wolf August en een drachtige Noëlla. De roedel van Hechtel-Eksel zal ergens begin mei dus weer uitbreiden. Op dit moment zitten er nog vijf wolven in de Limburgse bossen. De andere jonge wolven zijn in de loop van de voorbije maanden weggetrokken of omgekomen in het verkeer. Zo kwam op de grens van Peer met Meeuwen een wolvenwelp om bij een aanrijding in het verkeer.

De overgebleven jonge wolven, die geboren werden in 2020, zijn weggetrokken en ook omgekomen. “In de zomer van 2021 telden we nog tien wolven. Ook in 2022 zullen er weer wolven bijkomen. De natuur regelt zichzelf en zorgt dat er nooit te veel wolven zitten in een gebied”, is te horen bij ANB.

Vastgoed

Jobs in de regio