Fruittelers Lu, Els, Mieke, Wim, Jacqueline en Tom tussen de bloesems. Ook de appelbloesems bij Bruneel-Cox in Rijkevorsel kun je de volgende weken bewonderen. 

Fruittelers Lu, Els, Mieke, Wim, Jacqueline en Tom tussen de bloesems. Ook de appelbloesems bij Bruneel-Cox in Rijkevorsel kun je de volgende weken bewonderen. © Ronny van den Ackerveken

Fruittelers laten fietsers en wandelaars toe in bloeiende boomgaarden

Minderhout, Merksplas Rijkevorsel -

Net als vorig jaar hebben enkele fruittelers van Local Harvest een bloesemroute uitgestippeld langs de boomgaarden die in bloei staan.

Op de route kom je meerdere fruitsoorten tegen. Wim Stoffels en Mieke Van Baelen telen appels en peren in de Bergenstraat in Minderhout (Hoogstraten). Bij Koen Bruneel en Martine Cox in Rijkevorsel staan ook appelbomen. Tom Mertens en Jacqueline Bresseleers hebben een bessenplantage op Hal in Minderhout. Bij Lu Adriaensen en Els Wynants in de Pampa in Merksplas (vlak bij Wortel-Kolonie) kan je kersenbloesems aanschouwen. “De wandelroute van de appels in Minderhout naar de blauwe bessen is vernieuwd”, zegt Wim Stoffels.”

“Wie liever fietst, kan kiezen uit twee routes. Een ervan komt langs Bruneel-Cox in Rijkevorsel, die dit jaar ook meedoen. Op zaterdag 16 april is er in onze boomgaard in de Bergenstraat in Minderhout een nocturne van 20u tot middernacht. We zetten kaarsen en hangen lampen om de boomgaard te verlichten. Bezoekers kunnen die avond ook iets drinken.” De bloesemroutes kan je stappen of fietsen tot 9 mei. (ram)

Meer informatie op de Facebookpagina Bloesemroute Hoogstraten

www.visithoogstraten.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio