Inge toont enkele van haar duurzame broodtrommels die gemaakt zijn van bioplastic uit rietsuiker, met een deksel van bamboehout erop. © EMA

Ondernemende mama opent webshop met duurzaam schoolgerief van gerecycleerd materiaal

RETIE -

Een ondernemende mama uit Retie heeft een webshop geopend met alleen maar 100% duurzaam schoolgerief voor kleuters en leerlingen van de lagere school. Haar topartikelen zijn trendy brooddozen uit rietsuiker en rugzakken die gemaakt zijn van gerecycleerde petflessen en vegan leder.

Eddy Meulemans

Schooltijd, zo heet de nieuwe webwinkel van Inge Heylen uit het Meierend in Retie, een 39-jarige mama van twee dochters van 7 en 4 jaar. “Ik werk deeltijds als administratief bediende, maar heb er altijd van gedroomd een eigen onderneming te starten”, zegt ze. “Ik vond het belangrijk dat er een link zou zijn met mijn schoolgaande kinderen én dat ik iets nuttigs kan bijdragen aan onze maatschappij. En zo kwam Schooltijd tot stand.”

Inge verkoopt ook herbruikbare snackzakjes voor een koek, boterham of fruit. Prijs: 9,95 euro. © www.schooltijd.be

Herbruikbare snackzakjes

Op haar website, die sinds 1 april online is, vind je onder meer een ruim assortiment van drinkflessen en brooddozen voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar: broodtrommels die gemaakt zijn van bioplastic uit rietsuiker, met een deksel van bamboehout erop, drinkflessen uit roestvrij staal en herbruikbare snackzakjes voor fruit, een boterham, koek of andere versnapering, allemaal mooi en duurzaam bedrukt met kleurrijke en jeugdige prints.

Het productengamma van Schooltijd.be bevat zowat alles wat je nodig hebt om naar school te gaan: niet alleen brooddozen en drinkflessen, maar ook pennenzakken, tablethoezen, hippe fluohesjes, paraplu’s en een uitgebreid gamma van schooltassen, rugzakken en sportzakken. “De meeste zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen en zijn onderaan verstevigd met vegan leder”, zegt Inge. “De prijzen variëren van 15 tot 55 euro. Veel van de aangeboden artikelen heb ik thuis uitgestald in een ruimte die ik heb ingericht als kleine showroom. Iedereen kan ze hier vrij komen bekijken op afspraak. Bij aankoop kun je ze ofwel bij mij thuis komen afhalen, ofwel worden ze aan huis geleverd. Vanaf 99 euro is de verzending gratis.”

Vorige maand stelde Inge haar nieuwe winkel officieel voor aan haar dorpsgenoten in een eigen kraampje op de jaarmarkt in Retie. “Ik kreeg veel enthousiaste reacties”, zegt ze. “Je merkt duidelijk dat meer ouders belang hechten aan spullen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn, zeker als het voor hun kinderen is. Met Schooltijd.be hoop ik daarmee mijn eigen kleine steentje bij te dragen.”

Escape room

Overigens is ook haar man Serge van het ondernemende type. Zo heeft het koppel samen een escape room ingericht in een kamer boven de garage in hun tuin in het Meierend in Retie. Via www.escaperetie.be kun je een arrangement boeken. Je kunt het spel spelen als teambuilding met je collega’s, of gewoon met familie of vrienden. Het doel is om jezelf binnen de 60 minuten te bevrijden uit de kamer door slim te puzzelen en raadsels op te lossen.

www.schooltijd.be

”De meeste van mijn rugzakken zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen en zijn onderaan verstevigd met vegan leder”, zegt Inge. © EMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners