Tadej Pogacar (links) maakte zich flink kwaad op Dylan Van Baarle nadat hij net naast het podium greep in de Ronde van Vlaanderen. 

Toch groots in het verlies: Pogacar verontschuldigde zich bij Van Baarle voor scheldtirade na de Ronde

De plooien tussen Tadej Pogacar (23) en Dylan van Baarle (29) waren daags na de Ronde van Vlaanderen alweer gladgestreken. Pogacar, die zondag vierde werd, maakte zich meteen na de finish bijzonder kwaad op Van Baarle (tweede) omdat de Nederlander hem zou hebben ingesloten tijdens de sprint. Zeldzame frustratie bij de Sloveen, maar die was van korte duur.

jswk

“Ik weet niet meer precies wat Pogacar tegen me zei”, vertelde Dylan van Baarle zelf in de podcast Live Slow Ride Fast van ex-wielrenner Laurens Ten Dam. “Hij dacht dat ik van mijn lijn was afgeweken en hem bewust had opgesloten, maar hij was waarschijnlijk gefrustreerd omdat hij het zelf had verpest. Waarschijnlijk was ik dan de eerste die hij tegenkwam na de finish.”

Maandag kreeg Van Baarle een verrassend berichtje. “De dag nadien heeft hij mij meteen een berichtje gestuurd. ‘Sorry, maar ik was gefrustreerd en ik gun jou het podium’, schreef hij. Hij heeft mijn nummer niet, maar stuurde via Instagram. Dat was heel tof”, aldus Van Baarle.

Zondag komt Van Baarle aan de start van de Amstel Gold Race. Voor Tadej Pogacar is de volgende koers normaal gezien pas op 20 april: de Waalse Pijl. Vier dagen later komt hij ook aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

Vastgoed

Jobs in de regio