De shirts zijn er zowel voor mannen als vrouwen. © Ben Van den Bempt

Antwerpse loopshirts steunen slachtoffers Oekraïne

Het Antwerpse modelabel KLEIR en sportmerk VeeloHeero bundelen nog eens de krachten voor een sportieve kledinglijn. Ze brengen nu loopshirts uit in heel eigen stijl. 10% van de opbrengst gaat naar kinderen die het slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne.

Rebecca Van Remoortere

Kundenivolge? Staat er te lezen op de rug van de loopshirts van KLEIR en VeeloHeero. Het Antwerpse merk KLEIR staat dan ook bekend voor kledij met Antwerpse uitspraken op. In het verleden werkten de twee merken al samen voor wielerkledij. Nu brengen ze nieuwe loopshirts uit.

10% van de omzet wordt gedoneerd aan HOPE, een Antwerpse vzw die mensen met een tegenslag weer een doel in het leven wil geven. De focus van de campagne van HOPE nu zijn kinderen die het slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne.

De mannenshirts zijn te koop in de kleuren donkerblauw, rood en felblauw. De vrouwenshirts vind je dan weer in neon koraal, donkerblauw en felblauw.

De vrijwilligers achter HOPE lopen op 24 april de 10 Miles ook mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kinderen die het slachtoffer zijn van de oorlog. Meer dan vijftig lopers zullen deel uitmaken van het #Athletes4Hope Running Team. De boodschap Kundenivolge is dan meteen een extra motivatie voor wie tijdens de 10 Miles achter een eigenaar van zo’n shirt loopt.

 © Ben Photography

De eerste samenwerking tussen KLEIR en VeeloHeero was er ook eentje voor het goede doel. “De verkoop van wielershirts in 2021 bracht iets meer dan €420 op voor Rondpunt vzw, een Vlaamse vzw die zich inzet voor verkeersslachtoffers. Met deze nieuwe actie willen we die som minstens evenaren”, zegt Mathias Vertessen van KLEIR.

“De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. We waren op zoek naar een fijne vzw die zich inzet voor de oorlogsslachtoffers. Vooral de focus op de getroffen gezinnen en kinderen vinden we erg belangrijk. Met HOPE zijn we zeker dat het ingezamelde geld in de juiste handen zal komen”, aldus Jan Vernaillen van VeeloHeero.

De loopshirts zijn verkrijgbaar op de webshop van KLEIR en kosten 29,50 euro. www.kleirantwerp.be/veeloheero 

MEER OVER Oorlog Rusland-Oekraïne

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio