Mauro Van Ranst, met vintage GVA-hoedje en zoon van Scheldeprijs-trofeemaker Luc Van Ranst, geniet met enkele rugbyvrienden van Diabolos ‘s-Gravenwezel van de Scheldeprijs. Rugbyspelers zijn duidelijk meer gewend dan wat wind en regen.  

Mauro Van Ranst, met vintage GVA-hoedje en zoon van Scheldeprijs-trofeemaker Luc Van Ranst, geniet met enkele rugbyvrienden van Diabolos ‘s-Gravenwezel van de Scheldeprijs. Rugbyspelers zijn duidelijk meer gewend dan wat wind en regen.  © JAA

Door de wind, door de regen: ook de 110de Scheldeprijs werd gevierd

Schoten -

Nee. Het weer zat niet echt mee voor de renners en al evenmin voor de supporters en cafébazen langs het parcours van de Scheldeprjjs. Er was gelukkig een fantastische winnaar en de diehards onder de sfeerzoekers lieten zich geheel terecht niet afleiden door de storm en regen.

Jan Auman

Minister Annelies Verlinden (CD&V), die de Scheldeprijs al sinds haar kindertijd in het hart gesloten heeft, maakte bijna de hele drukke koersdag live mee. Rond de middag gaf ze samen met burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) het startsein voor de vrouwenrace. Drie uur later stopte ze winnares Lorena Wiebes een bloementuil toe en de Schotense politica had ook nog adem over voor een werkbezoek aan de commandopost van dit topsportevenement.

Waarnemend korpschef Tim De Vos van lokale politie Schoten toonde de minister hoe alleen al op Schotens grondgebied 92 politiefunctionarissen in de weer waren, van wie 42 mannen en vrouwen uit de lokale zone. Minstens vijf van hen – het recent nog versterkte fietsteam – reden zelf op twee wielen rond. Er was ook een gewaardeerde bijdrage van de federale politie.

Waarnemend korpschef Tim De Vos toont minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en burgemeester Maarten De Veuster de werking van de commandopost die de veiligheid tijdens deze 110de Scheldeprijs garandeerde.

Waarnemend korpschef Tim De Vos toont minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en burgemeester Maarten De Veuster de werking van de commandopost die de veiligheid tijdens deze 110de Scheldeprijs garandeerde. © JAA

De vele camera’s langs de aankomstzone registreerden geen ongeregeldheden, toch niet tot op het moment dat wij dit stukje intikten. Al zal het daarna ook wel zijn meegevallen. De cafébazen hadden in overleg met de politie afgesproken om alvast hun buitentogen om 23u op te kramen.

Al verdienen diegenen die het tot dan hebben volgehouden eigenlijk een bijna even grote trofee als winnaar Alexander Kristoff. Zeker die ene Noorse supporter die tijdens de ceremonie protocollaire moedig met de vlag van zijn land stond te zwaaien in de ware herfststorm, die de finale van de Scheldeprijs teisterde.

Lokale wielerheld Michael Van Staeyen haalde woonplaats Schoten niet met de fiets, maar kreeg desondanks een warm onthaal van tantes, ooms en andere supporters, die eerder al mee naar startplaats Terneuzen waren gereisd..

Lokale wielerheld Michael Van Staeyen haalde woonplaats Schoten niet met de fiets, maar kreeg desondanks een warm onthaal van tantes, ooms en andere supporters, die eerder al mee naar startplaats Terneuzen waren gereisd.. © JAA

Stigg en Linn Bosmans keken in de Rodeborgstraat samen met mama Els en overburen Gust en Gaston  uit naar een drinkbus. Tevergeefs, toch op het moment dat we deze foto namen.

Stigg en Linn Bosmans keken in de Rodeborgstraat samen met mama Els en overburen Gust en Gaston uit naar een drinkbus. Tevergeefs, toch op het moment dat we deze foto namen. © JAA

Volbloed Schotenaren Sophie (l) en Melanie hadden ter hoogte van café Gelmelen om onduidelijke redenen vooral oog voor Jasper Philipsen en de cocktails die de lokale waard hen had ingeschonken.

Volbloed Schotenaren Sophie (l) en Melanie hadden ter hoogte van café Gelmelen om onduidelijke redenen vooral oog voor Jasper Philipsen en de cocktails die de lokale waard hen had ingeschonken. © JAA

De prijs voor meest enthousiaste supporters van dit jaar gaat ex aequo naar Rik Penne (4) en Liene, die met hun ouders naar de Scheldeprijs kwamen kijken, onder begeleiding van peter Sam.

De prijs voor meest enthousiaste supporters van dit jaar gaat ex aequo naar Rik Penne (4) en Liene, die met hun ouders naar de Scheldeprijs kwamen kijken, onder begeleiding van peter Sam. © JAA

Voor zover bekend reed er geen Peruviaan mee in deze Scheldeprijs. Toch stond sportliefhebber Angel samen met Carine en toevallige passant Bald enthousiast te supporteren langs het plaatselijk parcours in Schoten.

Voor zover bekend reed er geen Peruviaan mee in deze Scheldeprijs. Toch stond sportliefhebber Angel samen met Carine en toevallige passant Bald enthousiast te supporteren langs het plaatselijk parcours in Schoten. © JAA

Hoezo de Scheldeprijs een Schotens onderonsje? Burgemeester Maarten De Veuster is wat blij met de medewerking van zijn collega’s uit de buurgemeenten: Maarten Janssens (Wijnegem), Dirk Bauwens (Schilde) en Sven Deckers (Brecht).

Hoezo de Scheldeprijs een Schotens onderonsje? Burgemeester Maarten De Veuster is wat blij met de medewerking van zijn collega’s uit de buurgemeenten: Maarten Janssens (Wijnegem), Dirk Bauwens (Schilde) en Sven Deckers (Brecht). © JAA

De enige moedige supporter van winnaar Alexander Kristoff.

De enige moedige supporter van winnaar Alexander Kristoff. © JAA

Het weer had alvast op deze twee geen invloed op hun dorst.

Het weer had alvast op deze twee geen invloed op hun dorst. © JAA

Dankzij grote schermen met prachtige beelden kon je ook tussen twee doortochten de wedstrijd prima volgen.

Dankzij grote schermen met prachtige beelden kon je ook tussen twee doortochten de wedstrijd prima volgen. © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio