Nutsbedrijf Fluvius is maandag begonnen met onderhoudswerken aan haar netwerk in de Lombaardstraat. 

Nutsbedrijf Fluvius is maandag begonnen met onderhoudswerken aan haar netwerk in de Lombaardstraat. ©  Dirk Vertommen

Sint-Katelijne-Waver spreidt werken om verkeersinfarct te voorkomen: oprit R6 even afgesloten

Sint-Katelijne-Waver -

In de omgeving van de Mechelsesteenweg, Lombaardstraat en R6 in Sint-Katelijne-Waver staan er de komende weken enkele belangrijke wegenwerken op het programma die voor verkeershinder zorgen. Het gemeentebestuur heeft ze zo ingepland dat de werven niet allemaal tegelijk lopen. “Op die manier willen we de hinder doenbaar houden en voorkomen we een verkeersinfarct”, zegt het.

Sven Van Haezendonck

Nutsbedrijf Fluvius is maandag begonnen met onderhoudswerken aan haar netwerk in de Lombaardstraat. Daardoor geldt er tot dinsdag 12 april tijdelijk eenrichtingsverkeer in de richting van de Berlaarbaan.

Een week later, op dinsdag 19 april, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de oprit van de R6 aan de Mechelsesteenweg. De oprit is dan vier dagen afgesloten. Het wegdek is er op enkele plaatsen namelijk verzakt en moet opnieuw worden aangelegd. Daardoor moet autoverkeer tot en met vrijdag 22 april omrijden via de Lombaardstraat en de Berlaarbaan.

In de buurt zijn er binnenkort nog meer werken. 

In de buurt zijn er binnenkort nog meer werken. ©  Dirk Vertommen

Na de werkzaamheden aan de oprit van de R6 is de Mechelsesteenweg zelf aan de beurt. Op maandag 25 april start Procimus daar met werken voor sneller internet. Van net voor de Lombaardstraat tot aan Heiveld maakt een aannemer dan om de vier meter een put in het fietspad. Fietsers moeten daardoor in twee richtingen over het fietspad aan de andere kant van de straat.

LEES OOK.Bewoners klinken op vernieuwde straten

Pluim voor medewerkers

Toen bij de gemeente de aanvragen voor de werken binnenliepen, merkte ze meteen dat ze elkaar zouden overlappen. “Dat zou voor een waar verkeersinfarct zorgen”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). Daarop ging Sint-Katelijne-Waver in overleg met de aannemers. “Het was een hele puzzel, maar we zijn erin geslaagd om hem te leggen. Ik wil onze medewerkers van de dienst openbare werken hiervoor een pluim geven en de betrokken aannemers bedanken”, vertelt Sels. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio