De verouderde infrastructuur van KFC Zwarte Leeuw maakt het moeilijk om de energiekosten onder controle te houden. 

De verouderde infrastructuur van KFC Zwarte Leeuw maakt het moeilijk om de energiekosten onder controle te houden. © rr

KFC Zwarte Leeuw verhoogt lidgeld door stijgende energiekosten

Rijkevorsel -

Bij voetbalclub KFC Zwarte Leeuw zijn de energiekosten met 30% gestegen. Daardoor is het bestuur genoodzaakt meer lidgeld te vragen.

Verenigingen en sportclubs hebben door het coronavirus al twee moeilijke jaren achter de rug. Daar komen nu de sterk gestegen energieprijzen bij, die bedragen momenteel meer dan 100 euro per lid. “KFC Zwarte Leeuw heeft zijn lidgelden voor het volgende seizoen moeten laten stijgen tot een minimumbedrag om alle kosten te kunnen dekken, zonder rekening te houden met de net gestegen energieprijzen”, zegt voorzitter Luc Sysmans. “Onze accommodatie is enorm verouderd en we moeten dringend investeren in alle energievoorzieningen om de kosten onder controle te kunnen houden. Maar deze zware investeringen doen in een zeer verouderde accommodatie is niet evident. Daarom heeft de club scenario’s op lange termijn ontwikkeld, waar vervanging en modernisatie van de accommodatie topprioriteit is.”

“We moeten met alle sportclubs in onze gemeente werken aan een gemeenschappelijke accommodatie die aan alle hedendaagse noden voldoet. Daarvoor hebben we hulp van het gemeentebestuur en ook andere clubs nodig. Er wordt al zeer lang gepraat over een masterplan voor de sportzones in Rijkevorsel. We willen daar gerust voortrekker in zijn als we daarvoor een mandaat krijgen.” De club wil kost wat kost vermijden om de volgende seizoen het lidgeld opnieuw te verhogen. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio