Sloeg bende die peperdure horloges viseert eerder al toe in Antwerpen? Ook zakenman Miguel Dheedene beroofd van uurwerk

Antwerpen -

De overvallers die bouwpromotor Bart Versluys in Oostende beroofden van zijn peperdure horloge van 350.000 euro, sloegen mogelijk ook toe in Antwerpen. Zakenman Miguel Dheedene werd op 19 maart op dezelfde manier beroofd van zijn exclusieve Patek Philippe, die 180.000 euro waard is. De Antwerpse politie heeft hun dossier inmiddels overgedragen aan de politie van Oostende.

Joris Van der Aa en Mark Klifman

LEES OOK. Schokkende beelden tonen moment dat Bart Versluys beroofd wordt van uurwerk van 350.000 euro

De beelden van de overval op projectontwikkelaar Bart Versluys, die beroofd wordt van een titanium horloge van het merk Richard Mille van 350.000 euro, tonen hoe doelgericht en gewelddadig de daders tewerkgingen.

Camerabeelden van de overval op Bart Versluys in Oostende. ©  RR

Op het moment dat Versluys naar zijn auto stapt, stormen twee daders razendsnel op hem af. Een dader spuit meteen pepperspray in zijn gezicht en maait hem met een beenveeg tegen de grond. Versluys weert zich als een duivel, maar de twee overvallers slagen er uiteindelijk in om hem te beroven van zijn polshorloge. De aktetas van Versluys blijft onaangeroerd achter.

Waarde: 350.000 euro

Het horloge van Versluys is een exclusief model, waarvoor tot 350.000 euro wordt neergeteld. Versluys kocht het jaren geleden naar eigen zeggen voor om en bij de 30.000 euro. “Jammer dat het de hele tijd over de prijs van dat horloge moet gaan”, aldus Versluys. “Terwijl het over dat crapuul zou moeten gaan.”

Bart Versluys: “Jammer dat het de hele tijd over de prijs van dat horloge moet gaan. Het zou over dat crapuul moeten gaan.”  ©  dji

“Dat crapuul” lijkt overigens niet aan zijn proefstuk toe te zijn. De feiten waar Bart Versluys slachtoffer van werd, lijken sterk op het verhaal van de Antwerpse zakenman Miguel Dheedene, de ex-partner van Tanja Dexters. Dheedene wandelde in de nacht van 18 op 19 maart naar zijn huis in Antwerpen, toen hij in de Zwijgerstraat plots werd overvallen door twee mannen.

Volgens getuigen die naar de politie belden, werd Dheendene tegen de grond getrokken en werd er onmiddellijk pepperspray in zijn gezicht gespoten. De daders waren uit op zijn polshorloge, een Patek Philippe van 180.000 euro.

Gelijkenissen

Op bewakingsbeelden van een horecazaak is te zien hoe Dheedene ontspannen voorbijwandelt, gevolgd door een kale kerel en een donker geklede man met een baardje. Die twee zouden volgens getuigen Dheedene hebben beroofd. Een van de verdachten lijkt sterk op een van de verdachten die in Oostende werd gezien, bij de overval op Bart Versluys.

“Ik ben er honderd procent van overtuigd dat het om dezelfde bende gaat”, zegt Miguel Dheedene. “Toen ik de beelden van de overval op Bart Versluys zag, herkende ik twee daders onmiddellijk. Bij mij was er nog een derde dader bij betrokken. Ik ben er een paar dagen niet goed van geweest. Ik ben er ook van overtuigd dat de daders mij een aantal dagen moeten hebben geobserveerd, net zoals ze bij Bart Versluys hebben gedaan.”

“De feiten in Antwerpen vertonen inderdaad sterke gelijkenissen met de zaak in Oostende. In overleg met het parket heeft onze recherche het dossier overgedragen aan de collega van de PZ Oostende”, aldus de Antwerpse politiewoordvoerder Willem Migom.

Miguel Dheedene (rechts), hier met vader Luc, werd midden maart in Antwerpen beroofd van zijn peperduur horloge. ©  Joris Herregods

De bende horlogedieven gaat bijzonder onverschrokken te werk. Ze lijken geen enkele moeite te doen om zichzelf onherkenbaar te maken. Uit beelden van bewakingscamera’s blijkt dat de daders al een tijdje rondhingen in Oostende. Versluys en Dheedene hadden ondertussen contact met elkaar en zijn er van overtuigd dat de daders in Oostende en Antwerpen dezelfde zijn.

Bij de politie van Oostende willen ze voorlopig geen commentaar kwijt over het onderzoek.

De dieven lijken geen enkele moeite te doen om zichzelf onherkenbaar te maken. ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen