Takje Worden Boomen mocht eindelijk nog eens een echt concert spelen. 

Takje Worden Boomen mocht eindelijk nog eens een echt concert spelen. © RR

Takjes Worden Boomen mist ‘Revival’ niet: uitverkochte Werf44 geniet twee keer van harmonie

Schilde -

Niet alleen de muzikanten, maar ook het publiek hunkerde duidelijk naar eindelijk nog eens een live concert van Takjes Worden Boomen (TWB). De grote zaal van Gemeenschapscentrum Werf 44 liep twee keer helemaal vol voor de harmonie.

De harmonie van Schilde zag als gevolg van twee jaar corona onder meer haar jubileum zonder feestgedruis aan zich voorbijgaan. “Het concert naar aanleiding van on 125-jarig bestaan kon inderdaad niet doorgaan twee jaar geleden”, vertelt Gregory Delbrouck, voorzitter en drummer in TWB. “We hebben enkele stukken gerecycleerd in ons comebackconcert ‘Revival’ waaronder het toepasselijke Invicta, wat onoverwinnelijk betekent. In het tweede deel was de toon vrolijkee met veel ruimte voor solo’s. Zo gaf Gilbert Scheyvens er een weg op eufonium in de compositie Fascilita.”

Guy Delbrouck dirigeerde gezwind als vanouds. In het publiek zaten onder meer vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Voorkempen. Uit dank voor hun belangrijke werk bood TWB hen dit concert gratis aan. Ook burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) was van de partij. Dit keer niet om zelf mee te spelen op zijn cello, maar om kwam jubilerende leden TWB een medaille uit te reiken.

De burgemeester had bloemen en eremetaal bij voor onder meer Albert Bullens en Jan Van Emelen (5 jaar), Dominique Mintiens en Dorien Walschaerts (10 jaar), Ingrid Moons en dirigent Guy Delbrouck (15 jaar) Raymond Lauwers, An De Beuckelaer en Marleen Dhaese (20 jaar), Aimé Poelemans (30 jaar) en Jozef Tuymans (45).

Burgemeester Dirk Bauwens (rechts) kwam medailles uitdelen aan de jubilarissen van TWB. Achteraan links staat Viviane Claes, al vijftig jaar trouw lid en spelend op altsax.

Burgemeester Dirk Bauwens (rechts) kwam medailles uitdelen aan de jubilarissen van TWB. Achteraan links staat Viviane Claes, al vijftig jaar trouw lid en spelend op altsax. © Michel Elsermans.

Twee gouden Vivianes

Ook Viviane Stalmans en Viviane Claes mochten ook naar voor komen. De eerste Viviane speelt al een halve eeuw klarinet. De tweede blaast al even lang op haar altsax. Goed voor twee keer een gouden jubileum.

“Ja ik ben op mijn tiende aangesloten bij onze ‘maatschappij’”, vertelt de saxofoniste. “Misschien niet meteen, maar al heel snel kreeg ik de altsax toegestopt door de toenmalige dirigent. Ik ben nooit meer van instrument veranderd.”

Ondanks het feit dat Viviane Claes intussen in Essen woont, komt ze nog wekelijks met plezier naar De Wip, de zaal in Schildewaar TWB repeteert. Ze houdt van wijlen Gerry Rafferty, maar speelt ook graag de muziek van andere componisten op de sax. “In Essen zijn ook goede muziekorkesten, maar ik blijf TWB trouw. Nog een hele tijd ja. Misschien haal ik dat zestigjarig jubileum nog wel”, vertelt het enthousiaste lid, die de naam van de harmonie helemaal waarmaakt.

Wie TWB dit jaar nog eens aan het werk wil horen krijgt daartoe onder meer de gelegenheid op 11 juni tijdens de Dorpsdag ’s-Gravenwezel en op 21 augustus eveneens in ’s-Gravenwezel tijdens de Dorpshappening.(jaa)


 

 © RR


 

 © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio