De brug dateert al van 1986. © IF

Belangrijke brug tussen Muizen, Zemst en Boortmeerbeek gaat maand dicht

Muizen, Boortmeerbeek, Zemst -

Aan de Hofstadebrug over het Kanaal Leuven-Dijle op de grens van Boortmeerbeek, (Hofstade) Zemst en (Muizen) Mechelen worden van 2 mei tot en met 3 juni belangrijke onderhoudswerken uitgevoerd. De brug wordt een maand afgesloten, tijdens de werkzaamheden geldt dus een aangepaste verkeerssituatie.

evb

De Hofstadebrug, een basculebrug over het Kanaal Leuven-Dijle in Boortmeerbeek, dateert uit 1986. Door intensief gebruik is de slijtlaag op het brugdek aan vervanging toe.  

Een gespecialiseerd aannemer verwijdert in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de bestaande slijtlaag op het brugdek en brengt een nieuwe aan. Die zorgt voor meer rijcomfort voor de bruggebruiker en beschermt de onderliggende brugdelen.

Herstellingen

Tegelijk voert de aannemer ook herstellingen aan het stalen brugdek en de betonnen landhoofden uit en doet hij ook enkele schilderwerken. Hierdoor is de Hofstadebrug van maandag 2 mei 6u tot vrijdag 3 juni 18u niet toegankelijk voor het verkeer. Er zijn omleidingen: voertuigen moeten een omleiding volgen via de E19-N21-N26, zwakke weggebruikers worden omgeleid via de kortste route langs het kanaal (Schiplakenbrug/Hellebrug).

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio