Woningen in Max Elskampstraat vertonen scheuren in gevels: “Ik heb mijn verzekeraar hiervoor al aangesproken”

De bewoners van de Max Elskampstraat op het Antwerpse Kiel hebben stabiliteitsproblemen. Zowat elke woning in de straat vertoont sinds kort barsten in de gevel. De bewoners vermoeden dat het te maken heeft met het grote nieuwe bouwblok dat Woonhaven aan het einde van de straat optrekt. Ze hebben hun verzekeringsfirma’s aangesproken en willen dat de schade stopt én wordt vergoed.

Bron: ATV

Op het eerste gezicht lijkt er weinig aan de hand in de Max Elskampstraat op het Kiel. Maar wie wat nader kijkt, merkt al snel dat er barsten in de voorgevels van de huizen zit. Zowat elk huis vertoont schade. Het is een nieuw fenomeen, zeggen de bewoners van de straat. Je kunt zelf vaststellen op de beelden dat sommige barsten nog helemaal vers zijn, aangezien er nog geen vuil tussen is gekropen.

Het oorzakelijk verband ligt opvallend dichtbij. Dat ligt volgens de bewoners in de straat bij het nieuwbouwproject Eric Sasse van Woonhaven. Zo vermoeden ze toch. De sociale woningmaatschappij laat er 54 nieuwe woningen optrekken. De kostprijs? 21 miljoen euro. De bewoners van de Max Elskampstraat zeggen ook natte kelders te hebben. Water-Link is nu in de straat water aan het wegpompen.

“Het is zo dat ik zelf mijn verzekeraar heb aangesproken, en die heeft me aangeraden om met enkele buurtbewoners die ook barsten in hun gevel hebben te groeperen. En samen een document op te stellen gericht aan bouwmeester Houben hier achter mij”, zegt een van de bewoners. “Dat zijn we nu volop aan het doen.”

De bewoners hopen dat hun gezamenlijke actie iets oplevert. Ze willen dat de scheuren in de gevels stoppen en vragen ook om een vergoeding voor de opgelopen schade.  ATV

Aangeboden door onze partners