© RTV

Lier Centraal 2022 pakt uit met topaffiche

Lier -

Na een afwezigheid van twee jaar zorgt de stad Lier weer voor vier muzikale donderdagen in juli en augustus. Lier Centraal brengt dit keer Cleymans & Van Geel, Gers Pardoel, K3 én een mystery guest naar de Grote Markt.

Chris Van Rompaey

Dit is qua investeringen de grootste editie van Lier Centraal ooit, maar het exacte bedrag maakt burgemeester Rik Verwaest (N-VA) pas in mei bekend, wanneer hij ook de naam van de mystery guest vrijgeeft. “In 2018 zijn we afgestapt van de acht optredens met vooral coverbands en specifieke genres. Dat waren gezellige avonden voor enkele honderden. Maar we mikken hoger als stad: wij willen topavonden met duizenden bezoekers.”

Gers Pardoel.

Gers Pardoel. © Geert Van de Velde

“Lier Centraal moet in de brede regio een begrip zijn. We willen een volle markt, volle terrassen en veel ambiance. Dat vereist een stevige investering in namen die publiek trekken van alle leeftijden. Dat kost geld, maar na twee geannuleerde edities hadden de Lierenaars sowieso iets te goed van ons.”

Sociale investering

“Lier Centraal is en blijft gratis voor de bezoekers, maar gratis bestaat natuurlijk niet. Voor het schepencollege is dit vooral een sociale investering. De afgelopen weken bleek nog eens hoe duur de concerttickets zijn geworden. In combinatie met de stijgende energieprijzen zijn er heel veel gezinnen in Lier die met hun kinderen nooit naar K3 kunnen gaan. Of voor wie een festivalbezoek of een concert er niet in zit. Als we met Lier Centraal die mensen in hun eigen stad topartiesten kunnen laten zien en vier avonden kunnen laten genieten van wat anders onbereikbaar is voor hen, dan betaal ik daar met plezier belastingen voor.”

Lier Centraal vindt plaats op donderdagen 7 juli (Gers Pardoel), 21 juli (K3), 4 augustus (Cleymans & Van Geel) en 18 augustus (mystery guest), telkens met een voorprogramma. De optredens vinden plaats van 19.30 tot 23u. De kindernamiddag met K3 start om 15.30u. (cvr)

www.liercentraal.be

Cleymans & Van Geel.

Cleymans & Van Geel. © BELGA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio