Nico Lemaire (links) op een archiefbeeld. 

Nico Lemaire (links) op een archiefbeeld. © Tom GOYVAERTS

Openingsgoal Nico Lemaire geen vrijgeleide naar winst voor Cappellen: “Irritaties over scheidsrechterlijke beslissingen”

Door twee keer op voorsprong te klimmen, leek Cappellen op weg naar de winst tegen Tongeren, maar de bezoekers kwamen telkens terug op gelijke hoogte. “Enkele discutabele fasen werkten dit puntenverlies in de hand”, verwoordt Nico Lemaire de Cappelse ontgoocheling na het 2-2-gelijkspel.

Eddy Nouws

Zowel Cappellen als Tongeren willen een gooi te doen naar de derde periodetitel en dat vertaalde zich in de gedrevenheid waarmee de wedstrijd werd aangevat. De duels tussen de fysiek sterke elftallen resulteerde evenwel niet in veel doelgevaar, maar bij de eerste echt grote kans was het wel meteen raak.

“Na enkele perfecte balwisselingen werd ik in de diepte gestuurd en kon ik de doelman omspelen om dan te besluiten”, vertelt Nico Lemaire. “We konden die 1-0-voorsprong vasthouden tot aan de rust en nadien kwam ik nog eens oog in oog met de doelman. De hoek was evenwel iets te scherp, zodat ik niet kon besluiten. Even later kwamen de bezoekers langszij na een twijfelachtige beslissing van de grensrechter. Die zag de bal over de lijn na een schot van Baik tegen de onderkant van de lat, maar al onze verdedigers zijn er pertinent zeker van dat de bal niet binnen was. We slaagden erin om weer op voorsprong te klimmen, maar met een betwistbare strafschop na een aangeschoten bal, die tegen de arm van Wesley Geuens botste, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Gelukkig stopte Björn Joossens de strafschop, maar dergelijke fasen deden de irritatie wel toenemen. We leken zonder kleerscheuren het einde te halen, tot we helaas in blessuretijd toch nog een vermijdbaar doelpunt slikten. Zuur voor ons, omdat we bij enkele tegenstoten dicht bij definitieve winst waren gekomen.”

“Ondanks ons eigen gelijkspel is de schade in de derde periode nog niet dramatisch omdat ook de meeste concurrenten punten lieten liggen. Uiteraard zijn we ontgoocheld over de gemiste kans om verder uit te lopen. Al houd ik zelf toch nog een goed gevoel over aan de wedstrijd. Na enkele weken van droogstand kon ik weer scoren en dat geeft me vertrouwen om de volgende wedstrijden regelmatig een doelpunt mee te pikken. Ik ben blij dat de kansen er komen. Als ik meer de routine krijg van een spits, zullen de doelpunten hopelijk wel volgen.”

Tom Schipper (trainer Cappellen) ontgoocheld na late gelijkmaker: “Nagelaten wedstrijd dood te maken”

Een doelpunt in blessuretijd incasseren, is altijd pijnlijk, maar ondanks de wrevel over de verloren punten, legde Cappellen-trainer Tom Schipper zich bij het 2-2-gelijkspel neer. “Ik denk dat het resultaat de juiste weerspiegeling is van het wedstrijdverloop, maar dat neemt niet weg dat er voor ons veel meer inzat”, aldus Schipper. “We zijn er jammer genoeg niet in geslaagd na de 2-1-voorsprong de wedstrijd dood te maken door bij een van de tegenstoten nog een derde keer te scoren. Uiteindelijk lieten we ons dan in blessuretijd nog de kaas van het brood halen. Spijtig, want door het puntenverlies van de concurrenten hadden we een schitterende zaak kunnen doen in de derde periode.” (en)

Vastgoed

Jobs in de regio