Aangeboden door EQUANS

© Lies Willaert

EQUANS zoekt nieuwe techniekers zoals Jesse

“Geen enkele dag is hier dezelfde”

Jesse Ryckbosch (25) is een gedreven HVAC-technieker bij EQUANS, de nieuwe naam van ENGIE Solutions in België en Luxemburg. De Oost-Vlaming heeft niets dan lof over voor zijn job. “Mijn schitterende collega’s en de vele afwisseling geven me een pak energie.”

EQUANS - WERKEN in Techniek

Jesse Ryckbosch genoot op school de opleiding meet- en regeltechniek. Vrijwel meteen na de schoolbanken kon hij aan de slag bij ENGIE Solutions, dat vandaag onder de naam EQUANS opereert. “Ik werk hier ondertussen al een kleine zes jaar en het bevalt me enorm”, vertelt de HVAC-technieker. HAVC staat voor Heating, Ventilation en Air Conditioning, de drie deelgebieden van huiscomfort. Al die zaken regelt Jesse op de werkvloer bij de klanten van EQUANS.

Verse lucht

“Wij zorgen dag in dag uit voor het comfort van mensen die aanwezig zijn in dispatchingruimtes en refters, op het vlak van verwarming, ventilatie en koeling”, duidt Jesse. “We werken bij heel wat verschillende klanten. Zelf ben ik vooral aan de slag op de site van ArcelorMittal. Het is leuk om ervoor te zorgen dat mensen er in aangename omstandigheden kunnen werken en eten. Zeker in coronatijden is verse lucht heel belangrijk. Een van de leukste aspecten aan mijn job is de afwisseling. We hebben een grote variatie aan werkplaatsen. Het is fijn om verschillende fabrieken en installaties te leren kennen. Daar leer je veel uit. Elke dag is anders. Als technieker moet je op zoek gaan naar de precieze oorzaken van heel uiteenlopende problemen. Het is tof om je tanden te zetten in de zoektocht naar een oplossing. Het resultaat kan je bovendien meenemen naar de toekomst. Zo groei je als technieker.”

Nieuwste technieken

De techniekers van EQUANS sleutelen met en aan de allernieuwste technieken, zoals warmtepompen. “Zeker in tijden van stijgende energieprijzen is daar veel om te doen”, weet Jesse. “Het is fijn om meer bij te leren over de nieuwste technieken en daarmee bezig te zijn. EQUANS biedt ons bovendien de nodige opleidingen om mee te blijven met de nieuwste evoluties. We komen ook regelmatig samen om nieuwe ideeën en technologieën te bespreken. Ik kom elke avond vol energie thuis van het werk omdat ik een verschil heb kunnen maken.”

Geen nummertje

“Ik werk met een schitterende groep mensen samen”, gaat Jesse verder. “Voor mij is dat heel belangrijk in een job. Als techniekers moet je op elkaar kunnen rekenen en dat is hier absoluut het geval. Nieuwe mensen komen hier over het algemeen ook heel vlot binnen in het team. Je hoort al snel: bij grote bedrijven ben je een nummertje. Maar dat gevoel heb ik hier nog nooit gehad. Ook op het vlak van werk-privébalans zit ik hier heel goed. Ik werk enkel overdag. Zelf heb ik nog geen kinderen, maar ik zie hoe collega’s vlot werk en gezinsleven kunnen combineren. Als je kindje eens ziek is en je moet onverwacht thuisblijven of naar huis vertrekken, dan heeft de werkgever daar alle begrip voor.”

Doorgroeimogelijkheden

Jesse is nog jong en ziet bij EQUANS een mooie toekomst voor zichzelf weggelegd. “Omdat we zo’n groot bedrijf zijn, heb je hier mogelijkheden bij de vleet. Ik heb ambitie om hier verder door te groeien. In de jeugdbeweging nam ik ook altijd een verantwoordelijke functie op mij. Ik zou dat graag doortrekken naar mijn werk. Een baan als teamoverste zie ik bijvoorbeeld helemaal zitten, want ik hou ervan om in teamverband te werken. Werkzekerheid is hier ook een mooie troef. Ik hoef me geen zorgen te maken over mijn job, want er komen steeds nieuwe contracten bij”, besluit hij.