© ATV

Vier jaar cel voor student die zwangere vrouw verkrachtte, waarvan twee jaar met probatie-uitstel

Lint, Hove -

De rechtbank in Antwerpen heeft de 19-jarige Ben C. uit Hove veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met probatie-uitstel. De student sleurde vorig jaar in Lint een zwangere vrouw van haar fiets en verkrachtte haar.

Sam Reyntjens

Ben C. uit Hove kreeg van de rechtbank maandag vier jaar cel, waarvan twee met probatie-uitstel. Hij moet zich aan de wettelijke voorwaarden houden en zich intensief laten begeleiden voor zijn problematiek met alcohol, seks en drugs. Hij krijgt ook een verbod om drugs te gebruiken en om alcohol te misbruiken. De rechtbank ontzette de student ook voor vijf jaar uit de rechten. Aan zijn slachtoffer en haar partner moet hij ongeveer 17.500 euro schadevergoeding betalen.

De feiten vonden plaats in de vroege ochtend van 7 april 2021. Even voor 6u vertrok de 29-jarige J.H., op dat moment zwanger van haar tweede kindje, vanuit Lier met haar elektrische fiets naar haar werk. Ze reed via de fietserstunnel op de Antwerpsesteenweg. Daar kwam ze Ben C. een eerste keer tegen. C. sloeg haar op het achterwerk.

“Vervolgens reed hij verder om haar een eind verder op te wachten”, vertelde advocaat Hugo Coveliers tijdens de behandeling van de zaak. “Hij blokkeerde het fietspad en mijn cliënte sprak hem aan op zijn gedrag. Daarop gaf hij haar een vuistslag in het gezicht en sleurde hij haar van haar fiets.”

C. probeerde de vrouw te verkrachten en dwong haar op handen en knieën, het slachtoffer bleef zich verzetten, waarop hij zei: “Wees nu eens stil. Het kan hier op de makkelijke manier of op de moeilijke manier.”

“Doodgewone jongen”

Ben C., die na een lockdownfeestje bij vrienden zwaar dronken op de fiets was gestapt, probeerde slachtoffer J.H. alsnog te overmeesteren. Hij trok haar broek naar beneden en haalde zijn geslachtsdeel boven, maar hij kreeg door het overmatig drankgebruik geen erectie.

“Hij heeft haar dan maar met zijn hand gepenetreerd, wat zo mogelijk nog vernederender was voor mijn cliënt”, aldus meester Coveliers. Tijdens het onderzoek verspreidde de politie een opsporingsbericht met een foto van C., hij bood zich vervolgens zelf aan bij de politie.

Christine Mussche, de advocaat van Ben C., had voor haar cliënt een tweede kans gevraagd. “Hij was zich niet bewust van zijn daden.” 

Christine Mussche, de advocaat van Ben C., had voor haar cliënt een tweede kans gevraagd. “Hij was zich niet bewust van zijn daden.” ©  Olivier Matthys

Door een straf deels met probatie-uitstel te spreken volgt de rechtbank de vordering van het parket en gedeeltelijk de vraag van advocate Christine Mussche om Ben C. een tweede kans te geven. “Hij is een doodgewone jongen die verschrikkelijke feiten heeft gepleegd. Het is geen excuus, maar hij was zwaar onder invloed van drank die ochtend”, had Mussche gepleit. “Daardoor had hij een black-out, waardoor hij zich niet bewust was van zijn daden. Hoe erg de feiten ook zijn, hij verdient gezien zijn jonge leeftijd een tweede kans in de maatschappij.”

LEES OOK. Advocate Christine Mussche verdedigt student die zwangere vrouw verkracht: “Doodgewone jongen die tweede kans verdient”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio