Tom en Rosalie bij hun nieuwe zaak. 

Tom en Rosalie bij hun nieuwe zaak. © Jan Brys

Keurslager De la Ruelle wordt na 27 jaar Van Tricht-Roest Vleesatelier

Brasschaat -

Tom Van Tricht (29) en echtgenote Rosalie Roest (33) openden zaterdag hun nieuwe slagerij in Maria-ter-Heide. Het jonge koppel nam de bestaande zaak De la Ruelle over en zal er een eigen toets aan geven. Slagerij De la Ruelle bestond 27 jaar en heet nu Vleesatelier Van Tricht-Roest.

Jan Brys

Tom deed al heel wat ervaring op en voelde zich klaar voor de grote stap. “Toen ik op de universiteit zat, merkte ik al gauw dat dat niet echt mijn ding was. Ik wilde eerder iets doen met eten en drinken. Een kaashandel met de naam Van Tricht bestond al. Voor bier leek me de markt de klein. Vlees dan. Dat sprak me zeker aan. Ik volgde een opleiding beenhouwerij en ging op zoek naar een stageplaats. Zo kwam ik terecht bij Butcher’s Store Luc De Laet. Daar heb ik veel geleerd vooral op het gebied van charcuterie. Na zeven jaar De Laet kon ik dan bij Olivier Gadisseur in Merksem aan de slag. Daar leerde ik uitbenen. Op een bepaald ogenblik bekroop me de zin om een eigen zaak op te starten. Ik kwam in contact met De la Ruelle in Maria-ter-Heide en van het een kwam het ander. Ik werkte met Dirk en Martine een regeling uit waarbij ik me gedurende een jaar kon inwerken. Zo leerde ik personeel en klanten al kennen. Ik heb tijdens de vier seizoenen meegedraaid”, legt Tom uit. 

 

Tom en Rosalie in de winkel.

Tom en Rosalie in de winkel. © Jan Brys

Toms echtgenote Rosalie gaf voltijds les, maar stapt nu mee in de zaak. “Het is een hele investering, we zullen blij zijn als er ook wat gaat binnenkomen. Maar we kijken er enorm naar uit. Het is de bedoeling het assortiment vlees een beetje uit de breiden”, voegt Roaslie eraan toe.

“Mijn specialiteit is eigenlijk charcuterie. In de toekomst wil ik meer en meer huisbereide charcuterie gaan maken. Maar we gaan stap voor stap te werk zonder er over te slaan”, zegt Tom die om de hoek zijn jeugd heeft doorgebracht. “Ik ben hier in de parochie nog misdienaar geweest en ben dus een echte Polygoner. Rosalie is afkomstig uit de wijk Driehoek, ook een geboren en getogen Brasschaatse dus. Dat is alvast een voordeel. We hebben de indruk dat het winkelgebied in Maria-ter-Heide aan een heropleving is begonnen. Nu corona achter de rug lijkt, kan het alleen maar beter worden”, zegt de nieuwe zaakvoerder nog.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio