Vier op een rij voor Lierse tegen W-Beveren, maar match kwartier stilgelegd na wangedrag van supporters

Vier op een rij voor Lierse tegen Waasland-Beveren dit seizoen, nadat de Pallieters vrijdagavond alweer de drie punten pakten: 2-0. De partij werd overschaduwd door onregelmatigheden in de tribunes, nadat Utrecht-hooligans vanuit het thuisvak bommetjes gooiden richting bezoekende fans.

Kurt Guldentops

Met een schot van Limbombe over doel en een knal van Balde op de vuisten van Teunckens kwam de partij ook traag op gang. Net voor het halfuur had Jackers dan weer de perfecte kattenpoot in huis om Yagan van de openingsgoal te houden. Waasland-Beveren reageerde met een kopbal van Vukotic, die de lat scheerde.

Scoren deed Lierse meteen na rust. Schouterden vond op hoekschop de compleet vrijstaande Schuermans, die in stijl in de bovenhoek knikte. De thuisploeg leek gelanceerd. Naessens schoot langs, Jackers moest plat op een kopbal van Schouterden.

 

 ©  BELGA

En dan uit het niets een luide knal. Plots werden van uit het thuisvak bommetjes richting bezoekende fans gegooid. Scheidsrechter Willems restte geen andere optie dan de partij een dik kwartier stil te leggen. Een aantal supporters van Waasland-Beveren liepen gehoorschade op, velen verkozen meteen de bus op te stappen. Een vijftiental Utrecht-hooligans zouden aan de basis liggen van de onregelmatigheden. Andere bronnen spreken dan weer van meer Nederlandse hooligans, zo’n vijftig in totaal.

Na de hervatting waren de betere kansen nog voor de thuisploeg en besliste Naessens met een raak puntertje de partij. Daarmee ziet Waasland-Beveren zijn laatste hoop op de tweede plaats weggeblazen worden.

Statement van beide clubs

“Lierse veroordeelt incidenten van vanavond met klem”, deelde de thuisploeg na afloop in een statement. “Het clubbestuur veroordeelt met klem de incidenten met pyrotechnisch materiaal, dat gegooid werd in de tribunes tijdens de wedstrijd tegen Waasland-Beveren.”

“Zulke incidenten zijn een familieclub als Lierse totaal onwaardig. De club zal alles in het werk stellen om samen met de veiligheidsdiensten de schuldigen hiervoor op te sporen. We wensen ook onze verontschuldigingen aan te bieden aan de meegereisde supporters van Waasland-Beveren.”

Niet veel later kwam er ook een statement van de bezoekers uit het Waasland. “Waasland-Beveren betreurt en veroordeelt ten stelligste de gebeurtenissen die zich vanavond hebben voorgedaan op het Lisp tijdens de wedstrijd tegen Lierse.”

“Het gedrag van de supporters van Lierse heeft geen plaats in een voetbalstadion en wij betreuren verschillende gewonde supporters die we een spoedig herstel toewensen.”

“Omwille van deze gebeurtenissen werd de wedstrijd stilgelegd en hebben wij deze na 20 minuten onder alle voorbehoud hervat.”

“De club wacht thans het scheidsrechtersverslag en het verslag van de match delegate af om zich te beraden over verdere stappen.”

“Vanavond denken we vooral aan de supporters die zoals steeds hun ploeg kwamen aanmoedigen en die – niettegenstaande de barre weersomstandigheden- het slachtoffer werden van zinloos geweld. Dit kan niet getolereerd worden, noch in een voetbalstadion, noch in de maatschappij.”

LIERSE K.: Teunckens, Hendrickx, Schuermans, Poelmans, Laes, Swinnen (93’ Siraj), Schouterden, Stallone Limbombe, De Schryver (90’ Bitsindou), Yagan (75’ Yagan), Naessens (90’ Abdallah).

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Mertens (63’ Jacobsen), Gillet, Vukotic, Ocansey, Bertone, Verstraete (63’ Tshimanga), Hoggas (90’ Reyners), Ribeiro Costa, Balde (63’ Trari), Maderner.

DOELPUNTEN: 51’ Schuermans 1-0, 87’ Naessens 2-0.

GELE KAARTEN: 10’ Vukotic, 58’ Schuermans, 60’ Gillet.

RODE KAART: 92’ Tshimanga.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio