Annick Meyers, afdelingshoofd Ruimte en duurzaamheidsambtenaar Margot Maes gaan aan de slag met het plan. 

Annick Meyers, afdelingshoofd Ruimte en duurzaamheidsambtenaar Margot Maes gaan aan de slag met het plan. © Gemeente Hove

Vastgoedplan moet Hoofs patrimonium klimaatneutraal maken

Hove -

Hove is door Sure2050 tot één van de vijf voorbeeldgemeenten uitgeroepen van het duurzaamheidstraject uitgeroepen. Het initiatief wil samen met de Vlaamse gemeenten en steden en de Vlaamse overheid het publiek patrimonium toekomstbestendig en klimaatneutraal maken.

Filip Spoelders

Lokaal Bestuur Hove meldde zich aan voor dit traject en kreeg steun van Sure2050 in de opmaak van een vastgoedplan. “Quickscans in alle gebouwen hebben ervoor gezorgd dat we inzicht kregen in de goede en minder goede punten van het patrimonium. Ook werd duidelijk welke zaken zo snel mogelijk aangepakt moeten worden en konden we zo een tijdlijn opmaken van welke gebouwen eerst gerenoveerd moeten worden”, licht Margot Maes, deskundige duurzaamheid in Hove, toe.

Hove heeft als één van de eerste uit honderd gemeenten het vastgoedplan opgemaakt. Het kan nu verder aan de slag om tegen 2050 een klimaatneutraal patrimonium uit te werken.

“Het beheer en onderhoud van ons patrimonium gebeurde tot op heden eerder ad hoc en vooral vanuit een operationele insteek. De beschikbare informatie werd ook zo benaderd. Door het opmaken van een strategisch vastgoedplan vanuit de doelstellingen van Sure2050, hebben we de beschikbare informatie in combinatie met de gegevens uit de quickscans ingezet om een strategische en meer langetermijnvisie op ons vastgoed te ontwikkelen.”

Ook Kontich, Edegem en Ranst stapten in het project van Sure2050.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio