© ATV

Beerschot gaat met 1-3 onderuit tegen Club Brugge en komt daar nog goed mee weg

De laatste thuiswedstrijd van Beerschot in 1A - toch voor minstens een jaar - heeft opnieuw een kansloze nederlaag opgeleverd. Club Brugge maakte er negentig minuten lang een oefenmatch van, doelman Lejoly behoedde zijn ploeg voor een blamage: 1-3.

Kersten Steurbaut

Het klinkt misschien een beetje raar, maar Beerschot had vrijdagavond geluk. Geluk dat het tegen landskampioen Club Brugge na 45 minuten slechts 0-1 in het krijt stond. Halfweg de eerste helft had Lang de bezoekers op voorsprong gebracht. Een onoordeelkundige pass van Suzuki luidde de blauw-zwarte aanval in. Het leer belandde uiteindelijk voor de voeten van de Nederlandse international, die zich goed weg draaide en de openingstreffer perfect in het hoekje plaatste.

Club Brugge op voorsprong en dat had eigenlijk nog lang geduurd. Beerschotcoach Greg Vanderidt had voor de laatste thuiswedstrijd in 1A voor een laag blok gekozen, maar dat slaagde er niet in om de West-Vlamingen van het doel weg te houden. Integendeel. Club Brugge moest niet ineens het gaspedaal indrukken om de wedstrijd te domineren. Skov Olsen deed na amper vier minuten al een eerste keer de netten trillen, maar zag zijn doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Een kopbal van Vanaken belandde op de dwarsligger.

 

 ©  Isosport

Beerschot maakte een lusteloze indruk. De enige die zich nog een beetje in de kijker speelde was Lejoly, net als tegen STVV tussen de palen. Soms was het een beetje onorthodox, soms een beetje met geluk, in z’n eentje zorgde hij er wel voor dat het verschil op het scorebord lange tijd beperkt bleef. De 23-jarige doelman hield eerst Skov Olsen en tot twee keer toe Rits van de openingstreffer. Na de 0-1 was Lang dicht bij een tweede treffer. Skov Olsen krulde met een heerlijke voorzet het leer op het hoofd van de Nederlander, opnieuw stond Lejoly in de weg. Toen hij net voor rust wel geklopt was, haalde Dom het leer - een lage schuiver van Skov Olsen - van de lijn.

Nummer vijf voor Shankland

Zoveel geluk, dat kon niet blijven duren als je zo zwak voor de dag komt. Tien minuten na de pauze was de wedstrijd dan toch gespeeld. Niet dat Lejoly veel te verwijten viel. Bij de 0-2 was het Kielse sluitstuk kansloos na een ongewilde deviatie van Rits op een poging van Skov Olsen. Het doelpunt kwam op de naam van de ex-Beerschotter, tot ontgoocheling van de Deense winger. Even later werd de paars-witte verdediging helemaal uit verband gespeeld en stond Lejoly er alleen voor tegen Vanaken en De Ketelaere. Een simpele klus voor de Rode Duivels, al liep CDK bij zijn veertiende treffer van het seizoen - een intikkertje - ei zo na buitenspel.

 

 ©  BELGA

De wedstrijd was ruim een uur ver en Beerschot had nog geen bal tussen de palen gekregen. Vertaald in expected goals: 0.07. Bitter weinig dus. En toch stonden de Mannekes plots op het scorebord. Met dank aan een domme fout van invaller Hendry op de infiltrerende Van den Bergh. Scheidsrechter Brent Staessens legde de bal op de stip, Shankland stuurde Mignolet de verkeerde kant uit. Voor de Schot zijn vijfde treffer van het seizoen. Daarmee hijst hij zich naast Dom in de Kielse topschutterslijst.

Een doekje voor het bloeden. Veel pijnlijker kon het afscheid van 1A in eigen stadion niet zijn. Of toch? Lejoly hield Rits van de 1-4 en Hendry maakte zijn foutje bijna goed maar besloot op de paal. 1-3, daar kwamen Greg Vanderidt en co best nog goed mee weg.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Lejoly geeft visitekaartje af, ook één buis bij Beerschot

Joren Dom (Beerschot): “We wegen te licht”

COMMENTAAR. “Beerschot moet een quasi volledig nieuwe kern samenstellen”

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners

    Vastgoed

    Jobs in de regio