©  BELGA

Ieperlingen bouwen begraafplaats Eerste Wereldoorlog na in lego

Twee Ieperlingen hebben een militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog nagebouwd met legoblokjes. Het duo stelde hun creatie donderdag voor aan het grote publiek in Ieper. Ze gebruikten 22.000 legoblokjes om Hedge Row Trench Cemetery na te bouwen.

blgBron: BELGA

Corneel Clarys en Youri Van Miegroet kwamen enkele maanden geleden op het idee om Hedge Row Trench Cemetery na te bouwen in lego. De begraafplaats is gelegen in de Palingbeek in Zillebeke bij Ieper en telt een honderdtal graven van vooral Britse en enkele Canadese soldaten.

Clarys, gekend van het programma “Lego Masters NL/BE” bouwde eerder al de Ieperse Lakenhallen en het Belfort na met de speelgoedblokken. Van Miegroet is vrijwilliger bij de Last Post Association. “Wij zijn beiden gepassioneerd door lego, alsook door onze prachtige stad Ieper. Onze doelstelling is om het verleden van de Groote Oorlog op een serene, doch leuke manier, dichter bij het grote publiek te brengen door middel van lego”, klinkt het.

In totaal werkte het duo meer dan 100 uur aan het werk, dat bestaat uit zowat 22.000 blokjes. De komende periode is het bouwwerk nog te zien in het MuseumCafé in het In Flanders Fields Museum in Ieper. Tegen de zomer verhuist het naar het Talbot House. “Er zijn nog verschillende plaatsen die interesse hebben om het tentoon te stellen en er lopen ook al gesprekken om nieuwe dingen na te bouwen in lego”, aldus de twee Ieperlingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER