Het gemeentehuis van Hove waar ook over fusies wordt gesproken. 

Het gemeentehuis van Hove waar ook over fusies wordt gesproken. © BELGA

Hove richt werkgroep rond fusie op: “Maar gemeente wil zelfstandig blijven”

Hove -

Net als in buurgemeente Lint zal ook Hove een werkgroep in het leven roepen, die het dossier rond fusies en intergemeentelijke samenwerking in al zijn facetten moet bestuderen. Alle lokale partijen zullen afgevaardigd zijn.

Filip Spoelders

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) lanceert het voorstel na een vraag tot debat van Hove Beweegt. De partij is het beu dat andere gemeenten Hove steeds als een geliefde en financieel gezonde bruid zien. “We moeten deze debatten aangaan met de cijfersin de hand. De schuldkwijtschelding bij een vrijwillige fusie is maar één onderdeel van hetverhaal. Het gaat om veel meer. Binnen de werkgroep zullen we in de eerste plaats vertrekken van de huidige bestuurskracht van Hove. Verschillende scenario’s zullen vergeleken worden om te zien op welke manier we er als Hove het sterkste uitkomen. Het voornaamste is dat we als gemeente zelf het heft in handen nemen”, stelt Diederik Vandendriessche (Hove Beweegt).

Ook de burgemeester wil uitgaan van een zelfstandig Hove. “In ons bestuursakkoord staat dat Hove zelfstandig blijft en dat we onze eigenheid moeten bewaren. Maar we moeten allemaal samen wel eens naar de toekomst kijken en bekijken wat er op ons afkomt zonder ons aan iemand te verbinden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio