Een brandhaard in het Vredesbos. 

Een brandhaard in het Vredesbos. © RR

N-VA vraagt nachtelijk toegangsverbod in Vredesbos na brandstichting, burgemeester zegt nee

Zwijndrecht -

Na een nieuwe brandstichting in het Vredesbos in Zwijndrecht vraagt de lokale N-VA-afdeling een nachtelijk toegangsverbod op het domein aan de burgemeester. “We gaan ervan uit dat we hierdoor geen beperking leggen op het vrije gebruik van dit wandelgebied”, klinkt het. Burgemeester André Van de Vyver (Groen) gelooft niet in een verbod.

Rebecca Van Remoortere

Na een paar avonden van illegaal afsteken van vuurwerk in het Vredesbos in Zwijndrecht, is er nu ook effectief brand gesticht op verschillende plaatsen. Voor Danny Van Hove van N-VA is de maat vol.

“Ook de buren uit de omgeving zijn de overlast moe. Het afsteken van vuurwerk in het Vredesbos zorgt niet alleen voor geluidsoverlast en brandgevaar maar is ook angstaanjagend voor de vele hoevedieren in de naastliggende Neerstraat en Polderstraat. De recente brandstichtingen zorgen ook voor extra ongerustheid bij de omwonenden”, zegt hij.

N-VA roept de burgemeester op om dringend maatregelen te nemen en vraagt hem om onmiddellijk een toegangsverbod tot het Vredesbos tussen 21u en 7u op te leggen. “We gaan ervan uit dat we hierdoor geen beperking leggen op het vrije gebruik van dit wandelgebied, we nemen aan dat er in de nachtelijke uren weinig of geen recreatieve natuurliefhebbers door het Vredesbos kuieren”, aldus Danny Van Hove.

“Deze maatregel zal de politie meer middelen geven snel op te treden en nachtelijke bezoekers van het bos grondiger te controleren op de redenen van hun bezoek en hen de toegang tot het bos te ontzeggen.” De politie heeft volgens N-VA momenteel onvoldoende middelen ter beschikking om de daders te betrappen.

De vraag van N-VA is ondertussen ook persoonlijk bij burgemeester van Zwijndrecht André Van de Vyver geraakt. “Dat N-VA dit dan ook nog eens via de pers wil verspreiden, is klein van hen en getuigt van opportunisme”, reageert hij.

“Ik zie ook niet in hoe je een bos moet afsluiten. Ik kan een verbodsbord zetten, maar dat zal niet veel uithalen. Er is naar mijn weten twee keer vuurwerk afgestoken, dat heb ik tot bij mij thuis gehoord. De politie heeft toen al het toezicht verhoogd, maar heeft de daders nooit kunnen betrappen. De feiten zijn nu al anderhalve maand aan de gang. We gaan het politietoezicht intensifiëren. We hopen dat we de daders door het verhoogde toezicht wel kunnen te pakken krijgen”, zegt Van de Vyver.

Nog een brandhaard in het bos.

Nog een brandhaard in het bos. © rr

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio