©  BELGA

Koningin Mathilde speecht op evenement rond duurzaamheid en mensenrechten

Koningin Mathilde heeft donderdag samen met minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) in het Atelier des Tanneurs in Brussel het evenement “Sustainable Value Chains: from legislation to action” bijgewoond. Het Belgisch platform voor duurzaamheid The Shift organiseert het evenement om te tonen hoe een waardeketen die mensenrechten en leefmilieu beschermt zo bijdraagt aan een duurzame samenleving.

blgBron: BELGA

The Shift werkt als platform naar één bepaald doel toe: een duurzame economie en maatschappij. Op het evenement waren vertegenwoordigers van bedrijven, ngo’s en publieke instellingen uitgenodigd om samen ervaring op te doen en te leren. The Shift wil aantonen dat zij elkaar kunnen aanvullen bij het uitrollen van een waardeketen die bijdraagt aan duurzame ontwikkeling door gelijkheid na te streven. Zowel bij de uitdagingen op het vlak van mensenrechten als van klimaat mag er niemand achtergelaten worden.

“Voor kleine bedrijven lijkt het soms heel complex, maar goede praktijken delen zoals jullie vandaag doen is één manier om de kloof te verkleinen”, zei koningin Mathilde in haar speech. “Samenwerking met lokale actoren is essentieel. Hopelijk blijven ngo’s en consumenten veeleisend. Zeker wanneer ze op zoek gaan naar partners om waardeketens op te zetten die bijdragen aan de toepassing van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.”

De koningin mocht als Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties het evenement openen.

Vastgoed

Jobs in de regio