©  BELGA

MIVB heropent voorste deuren bussen en trams, De Lijn nog niet

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heropent maandag de voorste deuren van de bussen en trams voor de reizigers. De deuren waren aan het begin van de coronacrisis gesloten om het besmettingsgevaar voor de bestuurder te minimaliseren. Bij de Vlaamse maatschappij De Lijn blijven de voorste deuren voorlopig nog gesloten.

blgBron: BELGA

“Alle deuren van de voertuigen kunnen vanaf maandag opnieuw gebruikt worden door de reizigers”, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. Tijdens de hele coronaperiode was het op bussen en sommige trams niet mogelijk om langs de voorste deur in te stappen en mocht ook de eerste rij zitjes niet gebruikt worden. In de metro zit de bestuurder geïsoleerd en bleven alle toegangsdeuren in gebruik.

Tickets kopen bij de buschauffeur behoort ook tot het verleden. De MIVB voerde een tijd geleden al het contactloos betalen in voor wie geen abonnement of meerbeurtenkaart heeft. “We behouden hoe het de afgelopen twee jaar is gegaan, mensen kunnen vooral contactloos betalen. Die gewoonte hebben de mensen in de afgelopen twee jaar al aangenomen”, aldus Van hamme.

Dinsdag maakt de MIVB nog bekend dat ze vorige week een nieuwe record aan reizigersaantallen bereikte sinds het uitbreken van de coronapandemie.

Bij De Lijn gaan de voorste deuren nog niet opnieuw open. “We hebben voorlopig geen concrete plannen om de voorste deuren te heropenen”, zegt woordvoerster Karen Van der Sype. Dat zal zeker zo blijven zolang de mondmaskerplicht blijft gelden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER