©  BELGA_HANDOUT

Het werd verwacht, nu is het ook bevestigd: wolvin Noëlla is opnieuw drachtig

Wolvin Noëlla is zoals verwacht opnieuw drachtig. Dat nieuws werd dinsdag door het INBO bevestigd. Het is het derde jaar op rij dat het wolvenkoppel August en Noëlla eind april, begin mei welpen krijgen.

mm

De wolvenonderzoekers gaan ervan uit dat er op dit moment nog vijf wolven in Limburg zitten. De twee nog levende jaarlingen van 2020 waren al een tijdje weg. En van de zes welpen die in 2021 werden geboren zouden er nog drie bij de ouders zijn. Twee anderen zijn zeker verongelukt. Eentje in Peer, een tweede in de buurt van Eindhoven. En de kans zit er ook in dat nummer drie in Nederland is verongelukt. Daar werd in februari in Weert een wolf doodgereden. De resultaten van het DNA-onderzoek worden begin april verwacht.

“In de Limburgse roedel zitten momenteel August en Noëlla en drie welpen van 2021. We weten met zekerheid dat er nog twee welpen zijn, maar hebben geen enkele reden om aan te nemen dat er ook geen derde meer zou zijn. Zoals je weet is het zeer moeilijk om de hele familie op één beeld te zien te krijgen”, zegt Koen Van Muylem, woordvoerder van het INBO. 

Vastgoed

Jobs in de regio