Doorgaand verkeer in de Geerdegemstraat is sinds maandag niet meer toegelaten. © Sven Van Haezendonck 

Aanleg fietsostrade maakt einde aan doorgaand verkeer in Geerdegemstraat

Mechelen, Zemst -

Door de aanleg van een nieuw stuk fietsostrade in Mechelen-Zuid is de Geerdegemstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat blijft ook zo eens de fietssnelweg tussen de Abeelstraat en de grens met Zemst dit najaar klaar is.

Een aannemer is recent met werken gestart om een nieuw gedeelte van de fietsostrade F1 tussen Antwerpen en Brussel aan te leggen, parallel met de spoorweg. “Naar aanleiding van de werken gaf de politie het advies om de straat nu al af te sluiten voor het verkeer”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Dat is vroeger dan gepland. “Maar op die manier voorkomen we dat er te veel kruisingen zijn met het werfverkeer”, vertelt Vanmarcke. Het zicht tussen het werfverkeer en aankomende auto’s is er beperkt.

LEES OOK. Aanleg fietsostrade tussen Mechelen en Zemst begint met planten 1.650 bomen

Maar ook als de werken in de periode oktober-november afgerond zijn, behoudt de stad de nieuwe situatie. Doorgaand verkeer van de Brusselsesteenweg (N1) naar de Jubellaan en omgekeerd is in de toekomst niet meer mogelijk. “Om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer de nieuwe fietsostrade kruist, werd jaren geleden al beslist om van de Geerdegemstraat een doodlopende straat te maken”, legt schepen Vanmarcke uit.

De maatregel komt er mee op vraag van de provincie Antwerpen die de fietsostrade aanlegt, en hij moet ook het sluipverkeer weren. Al het Mechels verkeer moet nu via de Jubellaan. svh, svds

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio